Lezen én luisteren met de e-reader van Storytel

Storytel Reader
Storytel heeft eigen e-reader gelanceerd. Uniek aan deze Storytel Reader is dat je lezen en luisteren kunt combineren. Zo zet je onderweg in de auto het luisterboek aan en lees je ’s avonds in bed verder waar je was gebleven met luisteren.

Bij de meeste mensen staat Storytel bekend als de online dienst waar je luisterboeken kunt streamen op je telefoon of tablet. Minder bekend is dat het bedrijf ook heel veel e-books in de catalogus heeft staan. Deze service wordt nu verder uitgebreid met de introductie van een e-reader.

Enorm aanbod voor een vast bedrag

Na Zweden, Denemarken, Finland en IJsland is Nederland het nieuwste land waar de Storytel Reader wordt geïntroduceerd. Het is een device waarop gebruikers voor een vast bedrag per maand onbeperkt boeken kunnen lezen én luisteren. Er is enorme catalogus beschikbaar. Van romans tot thrillers, van young adult tot economie, van geschiedenis tot fantasy, van spiritualiteit tot kinderboeken en noem zo maar op.

Inspringen op een behoefte

De introductie van een eigen e-reader is een logische stap voor Storytel. Het platform speelt hiermee in op de behoeftes van de consument. Het blijkt namelijk dat men het afgelopen jaar wat vaker voor een e-book koos dan voor een luisterboek. Ruth de Jager, Country Manager Storytel, is blij met de toevoeging van de e-reader: “Storytel wil van de wereld een creatieve plek maken met geweldige verhalen, die door iedereen geluisterd en gedeeld kunnen worden, altijd en overal. Dankzij het grote gebruiksgemak, verrijkt de Storytel Reader de royale bibliotheek van meer dan 300.000 luisterboeken en e-books. Lekker luisteren tijdens het wandelen en thuis verder lezen op de bank, met de komst van de Storytel Reader spelen we in op elke behoefte.”

Een handig apparaat

De Storytel Reader is compact (17 x 11,7 x 0,87 cm) en beschikt over een verlicht en energiezuinig scherm. De warmte of koelte van de achtergrondverlichting kun je zelf instellen en dankzij de E-ink techniek lijkt het alsof je een papieren boek leest. Na het opladen gaat de batterij een paar weken mee. Verder zorgt bluetooth ervoor dat je verbinding kunt maken met een draadloze koptelefoon of luidspreker, maar voor de liefhebber is er ook een 3.5 mm earphone jack aanwezig. Het toestel beschikt daarnaast over wifi-verbinding, zodat je altijd en overal je boekenplank kunt vullen. Dankzij het ruime geheugen van 8GB kun je maar liefst 3000 boeken opslaan, dit kunnen ook externe bestanden, zoals ePub files, zijn.

Wat vindt Mixedgrill ervan?

Sinds kort ligt de Storytel Reader hier op de redactie en om maar meteen met de deur in huis te vallen: we zijn allemaal fan! Het apparaat is compact en licht, waardoor je het makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Het scherm leest bijzonder lekker en het ziet er inderdaad uit als echt papier. Via de instellingen kun je heel makkelijk de verlichting aanpassen, zodat je precies de juiste sterkte hebt voor je ogen.

Verder werk het trucje van het afwisselen van lezen en luisteren écht. Ik had overdag een luisterboek aangezet en toen ik ’s avonds verder wilde lezen, ging het e-book verder bij de exacte zin waar ik met luisteren was gebleven. Heel handig! Sowieso is deze nieuwe manier van een verhaal beleven heel leuk. Tijdens huishoudelijke klusjes, een drukke treinreis of een dagje op het strand vind ik het fijn om te kiezen voor het luisterboek. Als ik thuis op de bank zit of ’s avonds in bed lig, vind ik het juist fijner om het e-book erbij te pakken. Het gevolg is ook nog eens dat je een boek sneller uit hebt.

Wat ik ook nog graag wil melden is het gigantische aanbod van Storytel. Ik ben nog niet goed thuis in de wereld van de e-reader, maar dit is een aangename kennismaking! Voor een vast bedrag per maand heb je toegang tot een uitgebreide catalogus. Het werkt als Netflix en Spotify, maar dan voor boeken. Zelf heb ik meteen ’t Hooge Nest van Roxane van Iperen, Cliënt E. Busken van Jeroen Brouwers en De heks van Limbricht van Susan Smit gedownload. Ook ben ik gelijk in de hoek van de persoonlijke ontwikkeling gedoken en daar vond ik boeken die al een tijdje op mijn lijstje stonden: Eat That Frog van Brian Tracy (want ik heb veel last van uitstelgedrag) en Miracle Morning van Hal Elrod (want ik zou eerder op willen staan en meer uit mijn ochtend willen halen).  Voor de grap heb ik allerlei titels uit mijn boekenkast opgezocht en ik was verrast dat eigenlijk alles wel in Storytel te vinden is. Bijvoorbeeld De geschiedenis van mijn seksualiteit van Tobi Lakmaker en Een man met goede schoenen van Rob van Essen. Het is overigens wel zo dat nog niet alle boeken beschikbaar zijn als e-book, maar luisteren kan sowieso!

De Storytel Reader is te koop bij Coolblue voor € 129. Zowel bestaande abonnees als niet-abonnees krijgen bij aankoop van de Reader twee maanden gratis Storytel.

Storytel Reader