LEGO brengt Marten en Oopjen naar Amsterdam

Marten en Oopjen van LEGO

De portretten van Marten en Oopjen van Rembrandt van Rijn zijn al lange tijd onderwerp van discussie. Waar horen ze thuis? In Parijs of Amsterdam? Dankzij LEGO is er nu een oplossing.

Vanwege het feit dat Amsterdam vanaf 29 november een LEGO-flagshipstore krijgt, zijn de beroemde schilderijen tot in detail nagemaakt. Op dinsdag 19 november reed een speciale vrachtwagen met de schilderijen een rondje door onze hoofdstad. Vanaf maandag 25 november tot en met maandag 9 december 2019 staat deze op een vaste plek op het Museumplein.

Hollandse Meesters

Ze krijgen daar gezelschap van meer kunstwerken die zijn nagemaakt met LEGO. Zo zijn er naast Rembrandt van Rijn ook werken van Vincent van Gogh, Frans Hals en Jan Vermeer. Voor meer Nederlandse cultuur van LEGO kun je terecht in de allereerste LEGO-flagshipstore van ons land. De winkel is gevestigd in de Kalverstraat en wordt officieel geopend op 29 november.

In de flagshipstore komt onder andere een ruim 3 meter hoge windmolen te staan. Daarnaast zul je er nog veel meer LEGO-versies van beroemde iconen uit de Nederlandse kunst en cultuur terugvinden.

Marten en Oopjen van LEGO

Marten en Oopjen van LEGO

Marten en Oopjen van LEGO

Marten en Oopjen van LEGO