Droom weg met de Concorde van LEGO

Concorde van LEGO
Foto’s: LEGO

Als er één vliegtuig tot de verbeelding spreekt dan is het wel de supersonische Concorde. LEGO maakt het mogelijk om weg te dromen over snelle reizen met een prachtige set van het iconische vliegtuig.

In de gloriedagen van de Concorde vloog je in 3,5 uur van Londen naar New York. Een flink stuk sneller dan de ruim 7 uur die je er normaal over doet. Iedereen die wel eens in een overvol vliegtuig een intercontinentale vlucht maakt, verlangt naar de supersnelle tijden van de Concorde. Stel je toch eens voor als we de reistijden kunnen halveren. Hoe fijn zou dat zijn?

Toch had de Concorde ook flink wat keerzijden. De ruimte aan boord scheen niet echt comfortabel te zijn geweest en vooral de prijzen van een ticket waren bizar hoog. Dat was ook de belangrijkste reden dat de Concorde in 2003 voor het laatst vloog. Het snelle imago en het prachtige design van het supersonische vliegtuig hebben ervoor gezorgd dat we het vliegtuig niet snel zullen vergeten.

Het feit dat LEGO een set gaat uitbrengen van de Concorde zal veel fans enthousiast maken. Met behulp van 2083 steentjes bouw je een prachtige replica van ruim 1 meter lang. Met behulp van een standaard kun je de Concorde een mooi plekje in huis geven. Mooie details aan deze LEGO-set zijn de neus van het vliegtuig die geknikt kan worden. Dit was om de piloten beter zicht te geven tijdens start en landing. Ook kan een deel van de romp worden weggehaald waardoor je de stoelen en toiletten binnenin kunt zien.

De Concorde van LEGO is te koop vanaf 4 september voor LEGO VIP-leden en vanaf 7 september voor alle andere fans. De verkoopprijs is €199,99.

Concorde van LEGO

Concorde van LEGO

Concorde van LEGO

Concorde van LEGO

Concorde van LEGO

Concorde van LEGO

Concorde van LEGO