Levi’s en Google maken een Smart Jacket

slim spijkerjack van Levi's

Na de smartwatch en de smartphone is er nu ook het smart jacket. Deze slimme jas is gemaakt door Levi’s in samenwerking met Google en is binnenkort te koop.

Van buiten lijkt de Google x Levi’s Commuter Trucker Jacket op een doodgewoon spijkerjack, maar niets is minder waar. De jas is speciaal gemaakt voor fietsers die hun handen vrij willen houden tijdens de rit, maar wel gebruik willen maken van een aantal functies van hun smartphone.

De jas zit vol met speciale microvezels die zorgen dat deze in contact kan staan met een telefoon. Hierdoor is het mogelijk om iemand op te bellen of een oproep te beantwoorden met behulp van simpele armgebaren. Verder werkt de jas samen met verschillende apps van Google, waaronder Maps om je de weg te wijzen tijdens de fietstocht. Ook ondersteunt de jas apps als Strava en Spotify.

Speciaal voor op de fiets

Ook heeft het jack meerdere functies die fijn zijn tijdens het fietsen, iets wat typisch is voor Levi’s Commuter. Zo is de jas wind- en waterdicht, is er extra ventilatie bij de rug, zijn er reflecterende details en zit er stretch bij de schouders. De achterkant is net even wat langer om je rug goed te bedekken en de mouwen kunnen bij slecht weer strakker worden gemaakt. Ondanks alle technische foefjes aan de binnenkant kan de jas gewoon in de wasmachine.

Vanaf 27 september is de jas in een kleine oplage te koop bij een drietal winkels in de VS: Kinfolk (Brooklyn), Fred Segal (West Hollywood) en Concepts in Boston. Op 2 oktober volgens de Amerikaanse flagshipstores van Levi’s en de Amerikaanse webshop van het merk. Hopelijk volgt er ook snel een Europese release.

slimme jas

https://youtube.com/watch?v=yJ-lcdMfziw