Maak een virtuele tour door ruim 500 musea

Photo by Chris Karidis on Unsplash
Photo by Chris Karidis on Unsplash

Alle musea wereldwijd zijn de komende maanden gesloten voor publiek, maar iedereen die smacht naar kunst kan online terecht voor een virtueel bezoek. Dankzij Google Arts & Culture kun je in ruim 500 musea terecht.

Als je de website bezoekt, zie je bovenaan direct een aantal grote namen als het MoMA, Musée d’Orsay, The Met en Tate Britain. Ook Nederlandse musea zijn goed vertegenwoordigd. Zo doen onder andere het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Mauritshuis mee. Via de navigatie van de site kun je ook de lijst op alfabetische volgorde of op een kaart bekijken.

Souvenir

Als je vervolgens een museum hebt gekozen, kom je op een pagina waar je foto’s van de beroemdste werken kunt bekijken, een virtuele tour door de zalen kunt maken en artikelen over kunstwerken en kunstenaars kunt lezen. Ook zijn er links te vinden naar de website en social media van het museum. In sommige gevallen kun je zelf online de museumwinkel bezoeken voor een mooi souvenir. Op die manier steun je het museum ook nog eens in deze vreemde tijd waarin ze deuren noodgedwongen moeten sluiten.

Zo’n online museumbezoek is ook een goede tip voor ouders die naast het digitale huiswerk van school hun kinderen nog wat extra kunst en cultuur willen meegeven. Wil je nog meer kunst? Navigeer dan naar de homepage van Google Arts & Culture voor een enorme schat aan culturele artikelen over ontelbaar veel onderwerpen.

Photo by Alina Grubnyak on Unsplash
Photo by Alina Grubnyak on Unsplash
Photo by Reno Laithienne on Unsplash
Photo by Reno Laithienne on Unsplash