Mercedes-Benz G-Wagen als eeuwenoud fossiel

mercedes in hars

Eén van de grote blikvangers op North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit is dit jaar geen futuristisch prototype, maar een prehistorisch aandoende Mercedes-Benz G-Wagen.

Op de stand van Mercedes is een klassieke eerste versie van de G-Wagen uit 1979 te zien in een blok synthetische hars. De opstelling doe sterk denken aan fossiele insecten die voor eeuwig zijn gevangen in een stuk amber. Het Duitse automerk wil met dit kunststukje laten zien dat de G-Wagen een tijdloos ontwerp is. Iets waar we Mercedes-Benz helemaal gelijk in geven.

Gloednieuwe G-Klasse

Toch draaide het uiteindelijk om de premiere van de gloednieuwe uitvoering van de G-Klasse. Qua uiterlijk verschilt deze auto niet enorm van zijn voorganger uit 1979, maar de techniek heeft in de tussenliggende jaren natuurlijk verre van stilgestaan. Of zoals ze het bij Mercedes-Benz zelf zeggen: de auto is verbeterd, maar niet veranderd.

Om het opvallende kunstwerk te maken was er 44.400 kunsthars nodig om in een tijdsbestek van 90 dagen de auto laagje voor laagje in het blok te vangen. Elke dag groeide het blok met zo’n 3 centimeter.

mercedes in hars

mercedes in hars

mercedes in hars

mercedes in hars

mercedes in hars