Dj Broadcast invites Modeselektor

modeselektor aan het werk

Afgelopen vrijdagmiddag zou ik gaan fitnessen, maar dan opeens verscheen donderdagmiddag de tweet van DJ Broadcast met de mededeling dat Modeselektor een ingelast optreden zou gaan geven op de Ocean Diva Futura. Soms is de keuze voor een goede dj-set en gratis calorieën wel heel gemakkelijk gemaakt…

Het Amsterdam Dance Event (ADE) zit vol verrassingen. Naast de conferentie en de nachtoptredens is er genoeg te beleven zonder dat de portemonnee getrokken hoeft te worden. Als je maar de juiste mensen kent of de juiste Facebook- of Twitteraccounts volgt. Op donderdagmiddag 20 oktober schudde Duintjer CS op zijn grondvesten toen onder andere Richie Hawtin en Dubfire plaats namen achter de decks voor een verrassingsoptreden. Toen zorgden Heineken en Jack Daniels voor de versnaperingen.Vrijdagmiddag was het de beurt voor Mercedes-Benz om voor de drankjes te zorgen. Het automerk is de naamgever van de mb! Lounge , de grootste zaal op het schip dat naast de Passenger Terminal ligt aangemeerd.

Je zou een stormloop verwachten bij de gedachte dat Modeselektor, Brutuzz, Cinnaman & Nuno Dos Santos een dj-set doen op een mooie locatie en waar je ook niet hoeft te betalen voor je drankjes. Het viel redelijk mee. Om 1700 uur stonden er ongeveer 100 mensen op de wal maar uiteindelijk zou de zaal wel volstromen. Het publiek bestond uit een mix van doorgewinterde feestfanaten, netwerkers in de muziekindustrie en mensen met de juiste (internet) connecties.

Volume en bassen

De avond begon gemoedelijk met een deephouseset van een warm-up-dj. Aan de vrijmibo-sfeer kwam na 1800 uur bruut een eind toen Modeselektor aan hun set begon. Het volume en de bassen vlogen omhoog en aan het begin van de avond was het al redelijk broeierig op de Ocean Diva Futura. Het hoogtepunt van de set kwam na ongeveer een uur toen ‘Evil Twin’ werd ingezet. Het dansvloerbommetje van het nieuwe album Monkeytown deed de mb! Lounge ontploffen en daarna waren alle remmen los.

Nuno Dos Santos, Brutuzz en Cinnaman konden de euforische sfeer die Modeselektor teweeg bracht, goed vasthouden. Met veel bekende uk-bass en dubstepplaatjes bedienden de Amsterdamse dj’s het publiek op hun wenken.

Topentertainment voor € 0, waar vind je dat nog?!

Mo Banadji

img 1063

prototype mercedes

img 1071

img 1070

img 1078

img 1081