Muziektips voor het weekend (deel 115)

Brussel

Normaal gesproken delen we op vrijdag de mooiste nieuwe muziek met je, maar deze week hebben we daar niet echt tijd voor. We zijn in Brussel voor kunstbeurs BRAFA, dus de wekelijkse muziekrubriek schiet er een beetje bij in. We hebben gelukkig nog wel wat tips!

We kiezen geen album van de week, omdat we nog niet alles hebben kunnen luisteren. We willen wel graag met je delen welke albums volgens ons deze week meer dan de moeite waard zijn. Dat zijn namelijk de nieuwe platen van: Bartees Strange, Perfume Genius, Foals en Hercules & Love Affair.

Whitney

In 2016 maakten we kennis met de band Whitney dankzij het prachtige nummer No Women. Het duo Julien Ehlrich en Max Kakacek keert nu terug met Real Love, een single waarop de band elektronische invloeden en hiphopbeats toevoegt zonder het eigen geluid los te laten.

Santigold

Tijdens de lockdowns zat Santigold plots thuis met 3 kleine kinderen. Daarin verschillen artiesten dus niets van andere mensen. Ze had het gevoel dat ze steeds minder en minder een muzikant was. Zodra het weer een beetje kon gooide ze het roer om en begon muziek te schrijven en creatieve vrienden om zich heen te verzamelen. Het resultaat is een nieuw album dat in september uitkomt. Het eerste in 6 jaar. Ain’t Ready is de titel van de nieuwe single.

Julia Jacklin

In 2019 schreef Julia Jacklin het liedje I Am Neon voor de band Rattlesnack, waar ze destijds de drummer van was. Tijdens het schrijven voor haar nieuwe album herschreef ze I Am Neon tot wat het nu is geworden. In augustus komt haar nieuwe album Pre Pleasures uit.

Bartees Strange

We noemden Bartees Strange al in het korte overzicht met nieuwe albums, maar we willen ook graag zijn nieuwe single onder de aandacht brengen. Het nummer gaat over de mensen die er voor je zijn op momenten dat je je ellendig voelt. Michael Parks Randa maakte er een mooie videoclip bij.