Muziektips voor het weekend (deel 131)

Berlijn

Helaas, helaas. We doen het deze week weer net even anders dan dat je gewend bent. We zijn op reis (dit keer in Berlijn) en daarom lukt het niet om een hele rubriek te vullen. Daar gaat namelijk behoorlijk wat tijd inzitten en we zijn bij Mixed Grill maar met een heel kleine redactie. Maar we willen je ook niet met lege handen achterlaten dit weekend.

Mixed Grill tipt

We beginnen met onze eigen playlist die barstensvol nieuwe muziek staat. Abonneer je erop en deel hem met je muzikale vrienden. Daar worden wij heel erg blij van. In ruil daarvoor zullen we de lijst regelmatig updaten.

The 100 greatest BBC music performances – ranked!

Met deze lijst van de Britse krant The Guardian ben je wel even zoet. Zij selecteerden de 100 beste muziekvideo’s die voor of door de BBC zijn gemaakt. Denk aan opnames voor Top of the Pops, Later with Jools Holland of de Peel Sessions. Vrijwel alle genres komen voorbij. Dit is echt een muzikale schatkist. De video die je ziet, is de nummer 3: Bob Marley & The Wailers bij de Old Grey Whistle Test.

Nieuwe albums

King Gizzard & the Lizard Wizard (Jason Galea)
King Gizzard & the Lizard Wizard (Foto: Jason Galea)

Natuurlijk hebben we al wat onderzoek gedaan naar de nieuwe albums die vandaag uitkomen. In sommige gevallen hebben we van platenmaatschappijen een digitale promo ontvangen, waarvoor dank! Vandaar dat we een aantal namen kunnen noemen van bands wiens nieuwe plaat de moeite van het beluisteren of kopen waard is.

Dat zijn: King Gizzard & the Lizard Wizard, Alvvays, Broken Bells, Open Mike Eagle, Gilla Band, Dungen, Lamb of God, Bonny Light Horseman en The Cult.

Autre Ne Veut

Na een pauze van 7 jaar laat Autre Ne Veut weten dat ze erg nog zijn. De laatste jaren zijn opgegaan aan producerswerk en studie. Nu is er weer tijd voor nieuwe muziek.

Fever Ray

Een andere oude bekende die we deze week plots weer zagen is Fever Ray. Ook voor haar was het al weer 5 jaar geleden dat er nieuwe muziek was. Opvallend is dat het nummer What They Call Us mede is geschreven en geproduceerd door Karin Dreijer’s broer Olof, waardoor je het ook als een soort nieuw nummer van The Knife zou kunnen beschouwen.