Muziektips voor het weekend (deel 69)

Torres
Torres. Foto: Shervin Lainez / Press

Elke vrijdag geven we je tips met nieuwe muziek. Ook dit keer hebben we weer een divers en vooral lekker klinkend aanbod. Geniet ervan het komende weekend.

Album van de week: Torres

Onder de naam Torres maakt Mackenzie Scott al flinke tijd heerlijke indiepop en gitaarrock. Toch lukt het niet om door te breken bij het grote publiek. Iets wat vergelijkbare collega’s als Sharon van Etten bijvoorbeeld wel lukt. Vandaar dat we haar nieuwe album deze week een steuntje in de rug geven. Het schilderij op de hoes van het album is overigens gemaakt door kunstenaar Jenna Gribbon.

Silk Sonic

Silk Sonic, het gezamenlijke project van Anderson .Paak en Bruno Mars, is toe aan de tweede single. Ook deze klinkt weer lekker nostalgisch, maar is wel wat meer uptempo dan zijn voorganger.

Parcels

Elke single van Parcels klinkt als een feestje. Comingback is daarop geen uitzondering.

Sleigh Bells

Als er één band is die genres op unieke wijze met elkaar kan combineren, dan is het Sleigh Bells wel. De single Locust Laced klinkt weer volstrekt uniek met een mix van pop, metal en dance.

Nieuwe albums

LUMP

Laura Marling en Mike Lindsay (Tunng) vormen samen het duo LUMP. Centraal staat de stem van Marling, maar in plaats van ingetogen folk klinkt hier elektropop als muzikale begeleiding.

Billie Eilish

Met album nummer 2 bewijst Billie Eilish haar sterrendom. Happier Than Ever is volgens ons zelfs nog beter dan haar debuutalbum. Wie het album beluistert via Spotify kan daarbij kiezen uit 3 verschillende versies waarin je alles te weten komt over bijvoorbeeld de teksten of achtergrondverhalen. Het is zelfs mogelijk om geheime clips te ontdekken.

Prince

Welcome 2 America is opgenomen in 2010, maar klinkt zowel muzikaal als tekstueel razend actueel. Het laat zien dat Prince een visionair was.

Isaiah Rashad

TDE (Top Dawg Entertainment) is het platenlabel waar o.a. Kendrick Lamar op te vinden is. Vele releases brengt het label de laatste tijd niet uit, maar deze van Isaiah Rashad is meer dan de moeite waard. De productie is ingetogen en laidback en Rashad heeft ook echt wat te zeggen. Vreemd genoeg ontbreekt wel de eerder deze week uitgebrachte single Runnin’.

Los Lobos

De hit La Bamba stamt alweer uit 1987 en het geweldige album Kiko uit 1992. Toch is Los Lobos nog steeds actief en klinken ze anno 2021 nog steeds erg lekker. Het nieuwe album Native Sons bevat op 1 nummer na louter covers en laat de veelzijdigheid van Los Lobos goed horen.