Nachtclub Berghain is nu tijdelijk een galerie

Berghain in Berlijn
Foto: Simon Tartarotti – Unsplash

Is het nooit gelukt om langs de beruchte portiers van Berghain in Berlijn te komen? Dan is nu je kans om eindelijk binnen te treden in een van de beste clubs ter wereld. Je moet dan wel van kunst houden, want Berghain is tijdelijk een galerie geworden.

Vanwege de strenge beperkingen voor het nachtleven is Berghain al een tijd gesloten en het ziet er niet naar uit dat daar spoedig verandering in zal komen. Ook kunstverzamelaar Christian Boros zag dat en bedacht een plan om toch iets met de iconische ruimte te doen. Iets wat je wel aan Boros kan toevertrouwen, want eerder maakte hij van een nazi-bunker in Berlijn een van de mooiste expositieruimtes van de stad.

Berlijn

Zodoende opent op 9 september Studio Berlin. Op deze plek zie je werk van beroemde kunstenaars die uit Berlijn komen of er werken. En dan kom je al snel aan een lijst met mooie namen als Wolfgang Tillmans, Olafur Eliasson, Tacita Dean en Isa Genzken. Er zijn inmiddels zo’n 80 werken geselecteerd, die variëren van schilderkunst en fotografie tot installaties en performance-kunst.

Onder leiding van gidsen kunnen bezoekers de werken bekijken in het 3500 vierkante meter ruime gebouw. De veelbesproken darkrooms zullen daarbij niet worden overgeslagen. Volgens Boros is iedereen welkom en is er dit keer geen extreem streng deurbeleid: “zelfs oma’s met looprekken en kleine kinderen zijn welkom”.

Kijk op de website van Studio Berlin Berghain voor actuele informatie en over hoe je een tour kunt boeken.

Studio Berlin
Am Wriezener Bahnhof
Berlijn