Online lezingen over Paleis Het Loo

Het Loo Ontmoet

Paleis Het Loo in Apeldoorn zit vol met intrigerende en interessante verhalen. Wie meer wil weten over de geschiedenis, de bewoners en de omgeving van het Paleis kan online een serie lezingen volgen onder de noemer Het Loo Ontmoet.

Deze serie bestaat uit 5 lezingen die dit najaar in een periode van 5 weken gehouden worden. Omdat de lezingen online zijn kun je ze kijken op een door jou gewenst moment. Wel zo makkelijk. Conservatoren gaan in gesprek met kenners over het paleis, de locatie, bewoners en het verleden, maar ook de concurrenten en de vernieuwers. Vijf weken lang, elke week een nieuwe, eigentijdse én online lezing die verleden en heden verbindt.

Boek

Aanleiding voor deze serie lezingen is het onlangs verschenen boek Paleis Het Loo – Een koninklijk huis (Waanders 2022). Daarin staan een aantal vragen centraal: Wie waren de bouwers van Paleis Het Loo en waarom kozen ze voor deze plek? Hoe beleefden de vorstelijke bewoners, maar ook het personeel, dit buitenhuis? Wie waren de concurrenten van Het Loo? En welke rol speelden de vernieuwers, in welke tijd dan ook? In Het Loo Ontmoet zullen deze vragen verder uitgediept worden.

Conservatoren van Paleis Het Loo gaan hiervoor in gesprek met kenners van het paleis en de verhalen die erbij horen. Denk aan (kunst)historici en schrijvers die van alles weten over de makers, de bewoners en de mensen die zich bezighielden met de prachtige tuin. Elke week is er een ander thema. Gasten zijn onder andere historicus Luc Panhuysen, landschapsarchitect Sander Rombout en onderzoeker Doris Hattink.

Kaarten voor Het Loo Ontmoet koop je eenvoudig online. De eerste lezing is op 12 oktober.