Op een eFoil door een leeg Nederland

Niet alleen op straat is het rustiger dan normaal, ook op het water. Deze vreemde situatie biedt ook kansen. Bijvoorbeeld om te laten zien hoe cool een eFoil is.

Een eFoil is een combinatie van een surfplank en een electromotortje. Hiermee is het mogelijk om over het water te surfen zonder hulp van golven of wind. Hoe stoer dat er uitziet kun je bekijken in de video van Flying Fish bovenaan deze pagina. De lege grachten van Amsterdam bieden zonder rondvaartboten vol toeristen de mogelijkheid voor lokale bewoners om de stad vanaf het water te verkennen.

Spectaculair

Ook andere plekken typisch Nederlandse plaatjes zoals de Zaanse Schans, het Muiderslot en de bollenvelden zie je terug. De beelden van een leeg Nederland in quarantaine blijven na een paar weken lockdown nog steeds raar om te zien. Maar de dronebeelden van een surfer op een eFoil zien er tegelijkertijd door die leegte extra spectaculair uit.

Nu verre vakanties er even niet inzitten, is het goed om te kijken wat we in Nederland allemaal kunnen doen deze zomer. Het vele water in ons land biedt zowel verkoeling als ruimte. Een eFoil is daarom wellicht een mooi cadeau om jezelf op te trakteren als het vakantiegeld binnen is. Het is ook mogelijk om bij Flying Fish eerst een les te boeken voordat je tot de koop overgaat.

lege grachten

op de eFoil

zaanse schans vanaf het water