Coole surfboards van Kenny Scharf voor het goede doel

Parley X Kenny Scharf
Foto’s: Kenny Scharf & Parley for the Oceans

Kunstenaar Kenny Scharf is een samenwerking aangegaan met Parley for the Oceans. Deze organisatie heeft als doel om de oceanen te verlossen van het (plastic) afval.

Om geld in te zamelen waarmee Parley hun nuttige werk kan doen zal er binnenkort een verkoop/veiling zijn waar liefhebbers een van de 12 door Kenny Scharf beschilderde surfboards kunnen kopen. Met de opbrengsten zal Parley zich specifiek in gaan zetten voor het schoonmaken van de zee en stranden bij Tulum in Mexico.

Yucatán

Zowel voor Scharf als Parley is het Mexicaanse schiereiland Yucatán een bijzondere plek. Parley for the Oceans is sinds 2017 actief in deze regio en Kenny Scharf zelfs nog veel langer. Als sinds de jaren ’80 verzamelt Scharf afval op stranden en langs kustlijnen. Met regelmatig gebruikt hij voorwerpen die hij hierbij tegenkomt in zijn sculpturen.

Plasticcrisis

Cyrill Gutsch, Founder and CEO, Parley for the Oceans: “Parley is ontstaan in de kunstwereld en zou niet bestaan ​​zonder de enorme steun van kunstenaars, curatoren, verzamelaars, galeries en musea. De bijdrage van Kenny Scharf aan Parley is een prachtig voorbeeld van hoe een kunstenaar zijn werk kan gebruiken om impact te creëren. Met zijn stem kan hij duizenden van ons aanmoedigen vooruit te gaan en te geloven dat we onze weg uit deze wereldwijde plasticcrisis kunnen vinden met behulp van creativiteit, vindingrijkheid en passie.”

De serie is met de hand gemaakt door de legendarische surfboardbouwer Tim Bessell, die overigens al eens eerder samenwerkte met Kenny Scharf. Heb je interesse in een van de 12 unieke surfboards, dan kun je je registeren via de website van Parley.

Parley X Kenny Scharf

Parley X Kenny Scharf

Parley X Kenny Scharf

Parley X Kenny Scharf