Toch een beetje Pride op het Amsterdamse water

Pride2020
Foto: Pieter Wouters

2020 is het jaar waarin alle grote evenementen niet door kunnen gaan. Ook de feestelijke botenparade van Pride2020. Toch wapperden er zaterdag 1 augustus een paar trotse regenboogvlaggen op het Amsterdamse water.

In kleurige kleding en met een grote vlag in hun handen waren er 3 eFoilers te zien op het stuk waar de Amstel de beroemde Amsterdamse grachten ontmoet. “We dachten, laten we de boel een beetje op gaan vrolijken” aldus Nadie-Sara van Gemert, marketing director bij Flying Fish eFoils. “Helaas was er geen officiële Pride Parade maar we hebben ons best gedaan er wat moois van te maken, en dat is aardig gelukt!”

Trend

eFoilen is de nieuwste trend op watersportgebied. Een eFoil is een combinatie van een surfplank en een electromotortje. Hiermee is het mogelijk om over het water te surfen zonder hulp van golven of wind. Bovendien is eFoilen heel eenvoudig te leren. Flying Fish verkoopt eFoils van het Chinese merk Waydoo. Mede dankzij een investering van dronefabrikant DJI kunnen zijn kwaliteitsboards maken voor een scherpe prijs.

Pride2020

Pride2020

Pride2020