Quentin Tarantino deelt recensies van zijn favoriete films

Cade’s County – A Gun For Billy
Cade’s County – A Gun For Billy

Regisseur Quentin Tarantino grijpt deze roerige tijden aan om zich nog eens goed te verdiepen in de geschiedenis van film en televisie. Zijn bevindingen deelt hij via de website van zijn eigen bioscoop.

Sinds 2007 is Tarantino eigenaar van New Beverly Cinema in Los Angeles. Sinds eind vorig jaar deelt hij op de website van deze bioscoop recensies van een aantal van zijn favoriete films. De laatste dagen lijkt hij meer dan gemiddeld veel te kijken en te schrijven, want de frequentie van het verschijnen van nieuwe recensies is flink toegenomen.

Subjectief

Een recensie van Quentin Tarantino is natuurlijk veel meer dan een reguliere filmrecensie in de krant of op een blog. Hij gaat de diepte in en geeft ook zijn eigen subjectieve mening. Welke scène is favoriet? Maar ook: hoe moeten we deze film zien in verhouding tot de filmgeschiedenis? Erg interessante kost voor de liefhebbers.

Vanzelfsprekend zijn de gekozen titels obscuur en divers. Van Taiwanese kung-fu tot oude films met Clint Eastwood. Er komt van alles aan bod. Als je de New Beverly Cinema op Twitter volgt, blijf je op de hoogte van de nieuwste recensies.