Scoor de 5 mooiste sustainable sneakers

Sneakers zijn de ultieme items om je outfit compleet te maken. Er zijn natuurlijk een hoop verschillende sneakers waar je uit kunt kiezen. Zo zijn er sneakers van designermerken en lifestyle sneakers, maar ook de sustainable sneakers worden steeds populairder.

Bij Sneakerjagers vind je de leukste sneakers, het laatste nieuws en alle informatie over de nieuwste releases. Het jammere van de sneakerwereld is dat er vaak materialen gebruikt worden die moeilijk afbreekbaar zijn. Ook valt er nog veel te winnen in het productieproces, die op dit moment nog erg energie intensief is. Daarnaast kunnen er zeker nog stappen gezet worden op het gebied van duurzaamheid en eerlijke handel.

Bij Sneakerjagers zijn ze erg gesteld op de sneakercultuur en met de nieuwe `PURE` sustainable podcast willen ze diezelfde cultuur bewust maken van de mogelijkheden die er zijn om de sneakermarkt duurzamer te maken. Er worden in de podcast meerdere onderwerpen behandeld, want als ze het bij Sneakerjagers niet weten, dan weten de experts en de ondernemers het wel!

Naast dat er al een hoop merken zijn die compleet vegan zijn, zijn er ook steeds meer merken die hun sneakers duurzamer maken. Hieronder vind jij de mooiste sustainable sneakers, met het verhaal achter de sneakers.

De Nike Air Max 90 NRG ‘recycled canvas’

Duurzame sneakers

Nike probeert haar ecologische afdruk te verkleinen door middel van de ‘Move to Zero’ Sneakers. Dit is een belofte aan consumenten om kleding en sneakers te maken van gerecyclede materialen. Veel van de materialen die gebruikt worden zijn overgebleven materialen van andere sneakers. De Nike Air Max 90 is een van de meest iconische sneaker van Nike die dit jaar alweer 30 jaar bestaat. Het is tijd dat deze sneaker duurzamer wordt en is daarom gemaakt van gerecyclede materialen.

Koop ze hier.

Veja V-10 Sneaker

Duurzame sneakers

De Veja Sneaker is populairder dan ooit. Er is een ruim aanbod van verschillende soorten sneakers in verschillende colorways. Veja is een Frans sneakermerk dat is opgericht in 2003. Ze staan vooral bekend om de sneakers die zijn gemaakt van ecologische en duurzame materialen. Inmiddels worden de Veja sneakers in 45 landen gedragen en dat snappen wij maar al te goed want met deze sneaker geef jij jouw outfit de perfecte look.

Koop ze hier

Adidas Supercourt Clean Classic White

Duurzame sneakers

Natuurlijk kan adidas niet achter blijven. Ook zij hebben het Supercourt model duurzamer gemaakt. De sneaker is nog steeds super stijlvol en heeft prachtige details, en hoe fijn is het dat de sneaker dan ook nog eens ecologisch verantwoord is!

Koop ze hier

 

Air Jordan 1 High Zoom Crater Black

Duurzame sneakers

Uiteraard draagt Jordan Brand ook zijn steentje bij. De Air Jordan 1 is momenteel een van de populairste sneakers. Vaak zijn alle drie de varianten, low, mid en de high, binnen no-time uitverkocht. Deze te gekke Air Jordan 1 colorway is super duurzaam en nog verkrijgbaar!

Koop ze hier

 

Nike Air Force 1 Low Recycled canvas

duurzame sneaker

De Nike Air Force kennen we al jaren. De sneaker kwam op de markt voor het basketbal. Al snel groeide deze sneaker uit tot een echte lifestyle sneaker. Vanaf nu is de sneaker ook in een duurzamere variant verkrijgbaar. Je vindt deze met de onderstaande link.

Koop ze hier

Dit artikel is een samenwerking tussen Sneakerjagers en Mixed Grill.