De Fairphone 5 is nog beter (voor de wereld)

Fairphone 5

Fairphone is al flink wat jaren bezig om de markt van smartphones duurzamer te maken. Het nieuwste model is de Fairphone 5 en die is duurzaam, modulair en heel fijn in het gebruik.

In de wereld van de smartphones is de technische innovatie een beetje gestokt. Nieuwe modellen hebben vaak een net iets betere camera, processor en batterij en daarmee heb je meeste wel gehad. Fairphone laat zien dat er eigenlijk nog volop valt te innoveren, mits je de juiste focus hebt. De Fairphone 5 laat zien hoe het moet.

Als eerste valt op hoe de Fairphone steeds meer en meer op een reguliere smartphone is gaan lijken. En dat bedoelen we als compliment. Het strakke design van het Zweedse designbureau Above geeft de Fairphone 5 een modern uiterlijk. Hierbij kun je kiezen uit verschillende kleuren én uit een transparante cover die heel cool oogt. Ook op het gebied van de camera, software en hardware doet de Fairphone 5 prima mee en biedt deze smartphone meer dan genoeg voor de reguliere gebruiker.

Modulair

Het echt interessante is waarmee de Fairphone 5 zich weet te onderscheiden van de rest. Neem bijvoorbeeld de modulaire opbouw. De telefoon is eenvoudig uit elkaar te halen met behulp van een schroevendraaier. Zodoende kun je heel wat onderdelen vervangen, mocht dat nodig zijn. Dit is mogelijk bij maar liefst 10 verschillende onderdelen van deze smartphone. Weggooien of opsturen voor dure reparaties is dus verleden tijd.

Om dit te ondersteunen biedt Fairphone 5 jaar garantie en geven ze aan dat ze minstens 5 upgrades na Android 13 zullen ondersteunen. De telefoon kan daarom met gemak mee tot minimaal 2031. Wat in de tussentijd toch verslijt of stukgaat bij een val kan simpel vervangen worden. Op deze manier is de Fairphone 5 echt een duurzame keuze.

Grondstoffen

Er is bij moderne smartphones veel te doen over de grondstoffen die worden gebruikt voor bijvoorbeeld de batterij. Ook hierop zijn ze bij Fairphone erg scherp. Zo is de wolfraam en lithium eerlijk gewonnen en andere metalen juist weer gerecycled. Dat is inclusief de kunststof buitenkant van de Fairphone 5. Ook zorgt het bedrijf dat de mensen die de telefoon en de onderdelen in elkaar zetten een eerlijk loon krijgen.

De Fairphone 5 is dus niet alleen een fijne nieuwe telefoon die lekker lang meegaat, maar ook een fiks statement waarmee je laat zien om de toekomst van onze planeet te geven. De Fairphone 5 is in drie varianten verkrijgbaar vanaf 30 augustus via de website van Fairphone en geselecteerde partners, voor een adviesprijs van €699,-. Wist je trouwens dat Fairphone sinds kort ook een eigen duurzame koptelefoon heeft?

Fairphone 5

Fairphone 5

Fairphone 5

Fairphone 5