Okselfris met de Family Pack van nuud

nuud

Onlangs kregen we van het Nederlandse merk nuud hun nieuwe Family Pack opgestuurd. In het doosje zaten 4 kleurrijke tubes met daarin hun gepatenteerde vegan anti-odorant. Je hebt er maar heel weinig van nodig om met frisse oksels door het leven te gaan. We zijn erg benieuwd!

Wat allereerst opvalt, is het formaat van de tubes. Ze zijn met hun 20 ml namelijk best wel klein. Het blijkt echter dat je hiermee voldoende in huis hebt voor 9 á 10 weken aan frisse oksels. Dat is langer dan we nu met onze rollers doen. Dit is al meteen een goede binnenkomer.

Milieuvriendelijk en dierproefvrij

Naast dat de tubes klein zijn, wat minder verpakking en minder transport betekent, zijn ze ook nog eens gemaakt van bioplastic, oftewel 100% recyclebaar suikerriet. De tubes van nuud worden verstuurd in een doosje van ongebleekt FSC-karton en om de uitstoot van de bezorging te compenseren, zorgt het bedrijf ervoor dat hun eigen distributie klimaatneutraal is. Het is dan ook de missie van nuud om de milieu-impact van de deodorantindustrie te minimaliseren.

Onschuldig en effectief

Wat zit er dan in de tubes van nuud? Het actieve ingrediënt waar het om draait is Ecocert-microzilver. Dit goedje neutraliseert op natuurlijke wijze de bacteriën die zweetgeur veroorzaken. Daarnaast zorgen natuurlijke oliën (kokos-, amandel- en wonderolie) ervoor dat het microzilver goed op de okselhuid zitten. In nuud zit geen aluminium en ook geen parabenen, zout, alcohol, dierlijke producten of kunstmatige geurstoffen. Het is geschikt voor een gevoelige huid. Bovendien is het geurvrij en laat het geen vlekken achter op de kleding.

Beginnen met testen

De beloftes van nuud klinken goed, dus we gaan aan de slag. Omdat de crème zo geconcentreerd is, hoef je maar een klein beetje aan te brengen. Zeg maar de grootte van een erwtje. Dit is meer dan genoeg. Het smeert heel makkelijk uit.

Nuud werkt heel anders dan gewone deo, dus je moet er even aan wennen. Er wordt daarom aangeraden te beginnen op een dag dat je veel thuis bent, bijvoorbeeld in het weekend. In mijn geval ben ik blij dat ik deze tip ter harte heb genomen . Ik voel namelijk dat ik meer zweet (dit komt omdat gewone deo je zweetklieren verstopt) en aan het eind van de dag ruik ik niet zo fris meer als ik zou willen. Ik heb echter gelezen dat je even een paar dagen moet doorzetten.

Kleding wassen met azijn

Daarnaast krijg ik nog een handige tip: het wassen van je (onder)kleding met azijn. Dit komt omdat de geur van zweet vaak in je kleding trekt. Een deodorant maskeert geurtjes, maar nuud is geurloos, dus dan kan je kleding ineens gaan stinken. Ik gooi meteen een berg kleding in de was en sommige stukken laat ik zelfs draaien op 60 graden. Een goed begin is immers het halve werk.

Wenperiode

Na een paar dagen merk ik dat ik begin te wennen aan nuud. Ik stink niet meer! Nu komt de fase waarin ik ga uitzoeken hoe vaak het aanbrengen van de crème ideaal is voor mij. Je begint met om de dag. De meeste mensen eindigen met 1 keer per 3 dagen, of zelfs minder. En tussendoor kun je onder de douche gewoon je oksels wassen.

Blije familie

Inmiddels gebruik ik nuud een maand en breng ik het eens in de 3 dagen aan. Hetzelfde geldt ook voor de andere familieleden, waaronder 2 pubers die eerder neigen naar zweet te ruiken. We zijn dus als familie erg tevreden over nuud. Heel blij zijn we verder ook met de Family Pack, die naast de kenmerkende roze tube ook 3 tubes in aardetinten bevat. Iedereen z’n eigen kleur!

Nuud verkoopt verschillende packs. De Family Pack bevat 4 tubes en is verkrijgbaar voor €39,95.

nuud