Scott Campbell ontwerpt gelimiteerde fles voor Hennessy

Scott Campbell voor Hennessy

Ieder jaar vraagt cognacmerk Hennessy een beroemde kunstenaar om een etiket voor de Hennessy Very Special Limited Edition te ontwerpen. Dit jaar was het de beurt aan de Amerikaanse tatoeëerder Scott Campbell.

Het werk van Campbell is direct te herkennen aan het beperkte kleurenpalet en de complexe lijnen. Heel mooi heeft hij deze stijl ook op het etiket van de fles cognac gekregen. Hierbij heeft hij zich laten inspireren door een reis die hij maakte naar het Franse stadje Cognac en de omgeving daarvan. Ook las hij daar het dagboek van James Hennessy, de oudste zoon van oprichter Richard Hennessy en bekeek diens aantekeningen. Geïnspireerd door James Hennessy’s schriften en tekeningen, ontwierp Campbell voor de nieuwe fles een design met twee vleugels. Dit is een universeel symbool voor vrijheid. Ook zijn vleugels populair als lichaamsversiering onder de beroemde Amerikaanse klanten van de tatoeëerder. Achterop de fles zette hij de quote: Love without hesitation.

De nieuwe Hennessy Very Special Limited Edition fles is nu in beperkte oplage te koop bij de beter geselecteerde slijterijen in Nederland. Bekijk ook de eerder flessen uit de serie van kunstenaars Shepard Fairey en KAWS.

Scott Campbell voor Hennessy

Scott Campbell voor Hennessy

Scott Campbell voor Hennessy

Scott Campbell voor Hennessy

Scott Campbell voor Hennessy