Daarom houden wij van tatoeages

why i love tattoos

Tatoeages zijn inmiddels compleet ingeburgerd. Je kijkt niet vreemd op als je iemand met een tatoeage ziet. Tenzij het een zeer opvallende tatoeage is of dat deze op een opvallende plek zit. Bijvoorbeeld iemand met een tatoeage in het gezicht. Waarom kiezen mensen daarvoor? Wat is het verhaal erachter?

Fotograaf Ralf Mitsch zocht het uit. Hij fotografeerde mensen met opvallende tatoeages of opvallend veel tatoeages en liet vervolgens door journalist en schrijver Henk van Straten het achterliggende verhaal optekenen. Het resultaat van die samenwerking verscheen eerst in maart 2013 in Volkskrant Magazine. Nu is er het boek Why I Love Tattoos, een hardcover boek met meer dan 50 full page portretten.

Bekenden

Het is een intrigerend boek vol met interessante personen die oprecht een liefde hebben voor tatoeages. Grappig is het om te zien dat er een aantal mensen in staan die ik ken. Zoals Tim die bij Barber werkt en regelmatig mijn baard heeft geknipt of Gilbert de MMA-vechter die ooit vaste klant was in de platenzaak waar ik jaren geleden werkte. En Dikke Dennis staat er natuurlijk ook in.

Het prachtige boek is te koop voor €30.

why i love tattoos

why i love tattoos

boek over tattoos