Arik Levy x Hennessy 8 Limited Edition

luxe fles hennessy cognac

Hennessy is een bedrijf vol prachtige tradities. Een daarvan is dat de master blenders afkomstig zijn uit de familie Fillioux. Om te vieren dat deze familie nu voor de achtste generatie een master blender gaat leveren is er een heel bijzondere fles gemaakt.

Yann Fillioux heeft vorige week het stokje overgedragen aan zijn neef Renaud Fillioux. Speciaal daarvoor is een Hennessy 8 gemaakt, een blend die bestaat uit 7 eaux-de-vies die Yann heeft gemaakt en 1 van de hand van Renaud.

De smaak zal uiteraard heel, heel goed zijn, maar het echte spektakel zit in de verpakking. Daarvoor is samengewerkt met de in Parijs wonende Israëlische kunstenaar Arik Levy. Hij keek naar de materialen die worden gebruikt om cognac te maken en verwerkte deze tot kunstzinnige verpakking voor de Hennessy 8.

60 kilogram

De fles weegt maar liefst 60 kilogram. Dat komt door de 8 grote ringen van Baccarat-kristal die om de fles heen zitten. Voor de doos waar deze fles in verpakt ziet gebruikte Levy massief eikenhout (en verwijzing naar de vaten waar de cognac op rijpt) en koperen details (wat weer een verwijzing is naar het koperen gereedschap in de distilleerderij).

Van de Hennessy 8 zijn 250 flessen gemaakt die per stuk €35.000 kosten.

luxe fles hennessy cognac

luxe fles hennessy cognac

luxe fles hennessy cognac

luxe fles hennessy cognac

luxe fles hennessy cognac