Sneakers gebaseerd op het werk van Frank Lloyd Wright

Een samenwerking van Kith en New Balance

Kith x New Balance x Frank Lloyd Wright
Foto’s © Kith

Ontwerper Ronnie Fieg van Kith heeft zich voor een nieuwe samenwerking met New Balance laten inspireren door het werk van architect Frank Lloyd Wright. Het resultaat is de New Balance Made in USA 998 – Broadacre City in twee verschillende uitvoeringen.

Broadacre City was een ambitieus plan van Frank Lloyd Wright voor een stad of voorstad, waarbij de architect de toen bestaande regels over inrichting van stedelijk gebied overhoop wilde halen. Ronnie Fieg had dankzij de Frank Lloyd Wright Foundation toegang tot de ontwerpschetsen van Broadacre City. De kleuren en texturen van de tekeningen zijn verwerkt tot twee verschillende paren sneakers.

Textuur

Ronnie Fieg heeft bij het ontwerp van de New Balance-sneakers bewust gekozen voor materialen met verschillende texturen. De kleuren zijn zoals gezegd afkomstig uit de schetsen van Frank Lloyd Wright, waarbij in elk paar aardse groen- en roodtinten zijn te vinden in combinatie met gebroken wit.

De foto’s van de schoenen die je op deze pagina ziet, zijn geschoten in Taliesin West in Arizona. Dat was het laatste huis waar Frank Lloyd Wright woonde en werkte. Heden ten dage is dit huis het hoofdkwartier van de Frank Lloyd Wright Foundation. Op deze plek gingen ook de sneakers in de verkoop. Hiervoor werd een pop-up ingericht in het theater dat bij het complex hoort. Gelukkig zal ook vanaf 24 april de sneaker te koop zijn via de website van New Balance.