Sieradenlijn van The Boyscouts en Mae Engelgeer

Refined Brustalism

Refined Brutalism, zo heet de samenwerking tussen sieradenlabel The Boyscouts en textielontwerpster Mae Engelgeer. Binnenkort is de kleine collectie sieraden verkrijgbaar. Brutalistische vormen werden gecombineerd met verfijnde, speelse details.

De sieradenlijn Refined Brutalism bestaat uit een set van drie exclusieve ontwerpen: een ring, ketting en oorbellen. Zelda Beauchampet van The Boyscouts en textielontwerper Mae Engelgeer combineerden hiervoor hun gezamenlijke handschrift dat wordt gekenmerkt door een grafische stijl met speelse elementen.

Voor deze samenwerking lieten de twee designers zich met name inspireren door brutalistische architectuur en art deco. Zo komt de hoekige vormentaal van het brutalisme terug in de geometrische lijnen en de manier waarop de steen is geplaatst. Het geheel wordt afgemaakt door verfijnde details met invloeden uit de art deco, zoals de graveringen en de gelaagde ontwerpen.

Verschillende ontwerpdisciplines combineren

Zelda Beauchampet vertelt dat ze graag samenwerkingen aangaat met ontwerpers uit andere disciplines: ‘Op die manier treed ik buiten de gebaande paden en verruim ik mijn blik als ontwerper. Omdat Mae Engelgeer en ik eenzelfde soort esthetiek hebben, was het al langer een wens van mij om met haar samen te werken. Het ontwerpproces liep dan ook heel organisch en soepel. En ik ben heel blij met het resultaat en de nieuwe vormentaal die tot stand is gekomen.’

Ook Mae Engelgeer is blij met de samenwerking: ‘Toen ik benaderd werd voor deze samenwerking hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik vind het altijd een leuke uitdaging om met een ander materiaal en op een kleinere schaal te werken dan ik gewend ben.’

Duurzaam en lokaal geproduceerd

De speciaal ontworpen sieraden zijn zowel verkrijgbaar in 14 karaat verguld zilver als in 14 karaat goud, allebei vervaardigd uit duurzaam gerecycled goud en/of zilver. Net als alle sieraden van The Boyscouts, zijn de ontwerpen uit deze minicollectie met de hand gemaakt in het Rotterdamse atelier van het merk. De prijzen variëren van €135 tot €1175.

Refined Brustalism is vanaf 6 november 2020 verkrijgbaar, zowel online als in de fysieke winkel van The Boyscouts (Diergaardesingel 60A in Rotterdam).

Refined Brustalism

Refined Brustalism

Refined Brustalism

Refined Brustalism

Refined Brustalism
Foto’s © Floor Knaapen