Het unieke werk van ontwerpstudio DMD Amsterdam

Ontwerpstudio DMD Amsterdam
Ontwerpstudio DMD Amsterdam aan de Prinsengracht

Ontwerpstudio DMD Amsterdam is opgericht door Dick Mulders en is gevestigd in een prachtig pand aan de Prinsengracht. In de ontwerpen van DMD komen internationale invloeden terug en altijd zijn ze een combinatie van tijdloos en gedurfd.

‘Een reis door het leven en over de wereld’ maken DMD Amsterdam en hun ontwerpen onderscheidend. Met dit motto in gedachten worden meerdere diensten aangeboden: interieurontwerp, bouwkundig advies, turnkey projectontwikkeling, begrotingsadvies, bouwbegeleiding en projectmanagement. Graag creëert DMD Amsterdam hierbij steeds iets verrassends en unieks. In ieder concept is duidelijk de hand van de ontwerpstudio terug te zien. En dat is met name het nemen van lef!

Internationale invloeden

Met DMD Amsterdam creëert Dick Mulders unieke, kosmopolitische interieurs, waarbij verschillende internationale invloeden terugkomen. Zo woonde hij een aantal jaren in grote steden als Sjanghai, Sydney en Londen, waar hij zich liet inspireren door architectuur en hotels. In de vele reizen die Dick over de wereld maakte, deed hij indrukken op die je terugziet in zijn ontwerpen. Zijn stijl symboliseert vrijheid en trekt de aandacht. Om te komen tot zijn ontwerpen, gebruikt Dick gedurfde texturen en tijdloze, authentieke materialen als basis. Bovendien maakt hij elk project uniek door middel van een zogeheten ‘signature piece’.

Monumentale landgoederen

DMD Amsterdam werkt onder andere aan de restauratie van in onbruik geraakte Nederlandse landgoederen. De landhuizen, kloosters en hun natuurrijke omgeving worden in oude glorie hersteld en omgebouwd tot appartementencomplexen en hotels. De landgoederen zijn door het gemoderniseerde ontwerp en de nieuwe bestemming klaar voor de toekomst. Zo is vorig jaar onder andere Landgoed Groot Bijstervelt in Oirschot opgeleverd en heeft landgoed Wulperhorst in Zeist zijn deuren voor nieuwe bewoners heropend in april 2021. De projecten Wulperhorst en Groot bijstervelt behoren tot de luxe appartementencomplexen van Valuas Zorggroep. Valuas biedt kleinschalig wonen & zorg aan op prachtige locaties in Nederland.

DMD Amsterdam aan de Prinsengracht

Een ander toonaangevend ontwerp van DMD Amsterdam bevindt zich aan de Prinsengracht in Amsterdam: het woonhuis en de showroom van Dick Mulders. Het is hem gelukt een monumentale werkplaats uit de 17de eeuw laten stralen in de 21ste eeuw, mét behoud van authentieke details. Bijzondere antieke en moderne materialen, onderscheidend maatwerk en speciaal ontworpen design items maken deze woonomgeving tot een uniek en comfortabel geheel midden in het bruisende centrum van Amsterdam.

Over DMD Amsterdam

Luxe met lef. De wil en het verlangen om een tijdloze omgeving met internationale allure te creëren, die zowel eigen als vrij voelt. Dit komt allemaal samen in de ontwerpen van DMD Amsterdam. Ben je nieuwsgierig geworden naar hun bijzondere projecten? Neem dan eens een kijkje op www.dmd.amsterdam.

Ontwerpstudio DMD Amsterdam
Dick Mulders in zijn woonhuis/ontwerpstudio
Ontwerpstudio DMD Amsterdam
Landgoed Groot Bijstervelt
Ontwerpstudio DMD Amsterdam
Landgoed Wulperhorst
Ontwerpstudio DMD Amsterdam
Prinsengracht
Ontwerpstudio DMD Amsterdam
Landgoed Wulperhorst
Ontwerpstudio DMD Amsterdam
Prinsengracht
Ontwerpstudio DMD Amsterdam
Landgoed Groot Bijstervelt
Ontwerpstudio DMD Amsterdam
Prinsengracht