Strackk ontwerpt plank met draagkracht

Keuken

Vaak buigt een wandplank door onder het gewicht van bijvoorbeeld een stapel boeken of een paar flessen wijn. Dit zorgt voor een slordige aanblik en dat is jammer. Gelukkig is er een oplossing. Het Nederlandse bedrijf Strackk levert namelijk mooie wandplanken die een gewicht kunnen dragen tot wel 250 kilo.

De wandplank is niet meer weg te denken in ons interieur. Als je op Instagram zoekt op #shelfie dan kom je allerlei fraai gedecoreerde planken tegen. Het probleem is alleen dat mooie planken vaak totaal geen draagkracht hebben. Meestal buigen ze, als je er iets zwaars op zet, na enkele maanden al door. Ontwerper Joep Melis kon in zijn zoektocht naar een fraaie wandplank mét draagvermogen niet slagen en besloot toen zelf aan de slag te gaan. Het resultaat is een innovatieve, zwevende plank van aluminium met een enorme draagkracht.

Veel variatie

De planken van Strackk kunnen niet alleen een hoop gewicht dragen, ze zijn ook nog eens magnetisch. Dit zorgt voor allerlei extra mogelijkheden De planken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en bedrukkingen. Ook kun je zelf de afmeting kiezen. En er worden diverse extra accessoires geleverd, waardoor je de planken helemaal naar eigen smaak kunt inrichten.

Extra accessoires

Er zijn ondermeer magnetische haken te bestellen waar je bijvoorbeeld pannen of handdoeken aan kunt hangen. De haken houden met gemak een gewicht van 2,5 kilo. Verder heb je voor de keuken accessoires in de vorm van onder andere een wijnglazenrek, een bordenstandaard en een messenrek. Of wat dacht je van een vazenhouder voor in de huiskamer, een kledingrek voor in de slaapkamer en een handige spiegel voor in de badkamer?

Dutch design

Esthetiek en toepasbaarheid gaan mooi samen bij de planken van Strackk. Je hebt een prachtige plank die qua functionaliteit een stapje verder gaat. Het is typisch design van Nederlandse bodem. Hieronder kun je op de foto’s zien wat er zoal mogelijk is. Elke plank wordt geleverd met een profiel en waterpas. En dat is heel fijn, want ook een onbuigbare plank moet natuurlijk wel recht hangen.

Wil je zelf geen tijd kwijt zijn aan het monteren van de Strackk wandplanken? Strackk heeft een officiële partner, designwinkel Mooist, die de wandplanken bij je thuis aflevert en vervolgens de montage zal verzorgen. Ideaal! Ook zijn de wandplanken te bekijken in hun Experience Center. Deze bevindt zich op een prachtige plek in het bosrijke Hierden. Dan kun je er meteen een mooi uitstapje van maken.

Magnetische haken

Woonkamer

Kledingrek

Plantenhouder

Kleding - wijn - boeken

Kleding - schoenen

TV meubel