The Hot Zone en de angst voor ebola

Still uit de televisieserie The Hot Zone

Naar National Geographic kijk je natuurlijk vanwege de documentaires, maar wist je dat op deze TV-zender ook series te zien zijn? Op 12 september start de serie The Hot Zone. Wij keken alvast de eerste aflevering en waren direct verkocht.

In de hoofdrollen zie je bekende acteurs als Julianna Margulies (ER, The Good Wife), Noah Emmerich (The Americans) en Liam Cunningham (Game of Thrones). Ze vertellen je het verhaal van het eerste geval van ebola op Amerikaanse bodem. In zes dubbele afleveringen (dus in totaal 3 weken) volg je het verhaal over de ontdekking van het virus en de bloedstollende actie die daarop volgt.

Jaren 80

The Hot Zone heeft niet alleen een sterke verhaallijn en goede acteurs aan boord, maar de setting in de jaren ’80 is ook nog eens heel mooi uitgewerkt. Van typische kapsels en muziek tot de auto’s en decors. Net als bijvoorbeeld in Stranger Things, maar dan met een realistischer en gevaarlijker verhaal. We kunnen je dus van harte aanraden om de komende donderdagavonden af te stemmen op National Geographic. The Hot Zone begint daar om 21 uur.

Still uit de televisieserie The Hot Zone