Wrangler en Peter Max vieren feest

Wrangler_PeterMax

Jeansmerk Wrangler bestaat 70 jaar en daarom worden dit jaar verschillende collecties uitgebracht om de hoogtepunten uit het verleden te vieren. Van het voorjaar was er al een kleurrijke kledinglijn met retroprints en nu komt er een gezamenlijke collectie met de Amerikaanse kunstenaar Peter Max, ook wel koning van de psychedelische print genoemd.

Niet alleen Wrangler heeft een feestje te vieren, ook Peter Max staat dit jaar stil bij een mijlpaal. Hij viert dat de Summer of Love alweer 50 jaar geleden is. Desbetreffende zomer was één van de hoogtepunten van de hippiecultuur en vond plaats in San Francisco. Peter Max begon in die tijd naam te maken met zijn opvallende en kleurrijke kunst. Het is overigens niet de eerste samenwerking tussen de beroemde kunstenaar en Wrangler. Begin jaren ’70 hebben ze namelijk ook al samengewerkt.

Seventies

De nieuwe kledinglijn straalt echt de sfeer van de jaren ’70 uit. Denk aan kleuren als bordeauxrood, bruin en beige en stoffen als teddy, denim en corduroy. Deze premium collectie is in Europa gemaakt en bestaat uit sweaters & T-shirts met print, jeans, shorts, western shirts en jasjes.

Denim mixing & color mixing

Het mixen van verschillende soorten denim, dat al bij de vorige collectie was ingezet, wordt met deze lijn voortgezet. En ook kleuren worden weer gemixt, waarbij nu is gekozen voor een winters palet. De uniseks kledinglijn is een eerbetoon aan het verleden, maar sluit goed aan bij het heden door de moderne pasvorm en het gebruik van hoogwaardige materialen. Verder worden er met deze collectie ook nog nieuwe jeansmodellen gelanceerd: een retro slim en een retro tapered voor de mannen en een highwaist straight cut voor vrouwen.

De collectie van Wrangler & Peter Max is online verkrijgbaar en bij De Rode Winkel in Utrecht.

Wrangler_PeterMax

Wrangler_PeterMax

Wrangler_PeterMax

Wrangler_PeterMax