Japan Blue Co. ontwikkelt denim voor meubels

Shin Denim

Eindelijk is er een speciaal soort denim gemaakt die geschikt is voor je interieur. Hoewel de specifieke kwaliteiten van denim vaak worden bejubeld (het vervaagt, slijt, geeft af en wordt lichter), zijn dit ook meteen de eigenschappen die de stof niet geschikt maken voor het bekleden van meubels en dergelijke. Daarom ontwikkelde Japan Blue Co. het innovatieve Shin Denim.

Wie een beetje thuis is in de wereld van denim, kent de naam Japan Blue Co. wel. De uit Azië afkomstige fabrikant produceert hoogwaardige, duurzame Japanse denimstof en is eigenaar van labels als Momotaro Jeans en Japan Blue Jeans. Deze week beleeft Japan Blue Co. tijdens de Amsterdam Denim Days een heuse wereldprimeur: het merk lanceert Shin Denim. Deze nieuwe spijkerstof is specifiek ontwikkeld voor het vervaardigen en ontwerpen van meubels, interieuraccessoires en behang. Shin Denim geeft niet af, is milieuvriendelijk vervaardigd, waterafstotend en is drie keer sterker dan normale denim. Dit terwijl het wel dezelfde look & feel heeft als traditionele denim en de weeftechniek en textuur vrijwel hetzelfde zijn.

Multifunctionele stof

Door z’n revolutionaire eigenschappen is Shin Denim overigens ook zeer geschikt als stof voor uniforms en pakken waarbij de kraag van het overhemd eronder spierwit moet blijven. Shin Denim geef namelijk geen indigo-pigmenten af. Bovendien schuurt de stof niet en verbetert het de levensduur van kleding. Over het algemeen kan gewone denim zo’n 35.000 keer een wrijvingstest doorstaan, maar Shin Denim gaat na meer dan 80.000 keer nog steeds niet kapot. Met het multifunctionele Shin Denim maakt Japan Blue Co. dus een geheel nieuwe afzetmarkt voor spijkerstof mogelijk.

Samenwerking Jean School Amsterdam

Om te laten zien hoe veelzijdig Shin Denim is, is Japan Blue Co. een samenwerking aangegaan met de Jean School in Amsterdam. Vier afgestudeerde Jean School-studenten, Gino Coppen (Nederland), Carel van Wijk (Nederland), Peter Wertmann (Zwitserland) en Angelo Page (Zuid-Afrika), werden uitgedaagd om een capsule collectie te ontwerpen met de innovatieve stof. Daarbij mochten ze gebruik maken van het atelier, lab en de master tailor van Denim City in Amsterdam. Het resultaat, bestaande uit een tapijt, kussen, jas, tas en schort, wordt gepresenteerd onder de naam The Amsterdam Capsule Collection. De collectie is een eerbetoon aan de Japanse cultuur van simpliciteit, functionaliteit, vakmanschap, toewijding en de schoonheid van imperfectie. Tevens verbindt het Japan met Amsterdam.

Van maandag 22 t/m vrijdag 26 oktober is The Amsterdam Capsule Collectie te zien bij Denim City in Amsterdam.

Amsterdam Denim Days Festival

Op 27 en 28 oktober wordt de collectie getoond tijdens het Amsterdam Denim Days Festival. Op het Westergasterrein kun je dan terecht voor ‘all things indigo’: workshops, upcycling, customizing, book signings, limited editions, muziek, food, meet & greets, art en shopping. Iedereen is welkom tijdens het Denim Days Festival, dus neem ook gezellig je hond en/of kinderen mee! Tickets in de voorverkoop zijn overigens goedkoper dan aan de deur. En kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.

Shin Denim

Amsterdam Denim Days

Amsterdam Denim Days