adidas gaat de geprinte 3D-Runner verkopen

schoen met zool uit de 3D-printer

De toekomst is hier. adidas gaat een hardloopschoen op de markt brengen waarvan de zool is gemaakt met een 3D-printer. Vanaf 13 december is de 3D Runner in een beperkte oplage te koop.

Onder de noemer Futurecraft experimenteert adidas al tijdje met vernieuwende materialen en technieken. Eén daarvan was een zool die afkomstig is uit een 3D-printer. De technieken van zo’n printer zijn ideaal om een zool te maken die vederlicht, maar toch sterk is. Het bijzondere is dat je er gewoon doorheen kunt kijken, omdat de zool bestaat uit een fijnmazig rooster. De bovenkant van de sneaker komt niet uit een printer, maar is van ‘gewoon’ PrimeKnit-materiaal.

Verkoop via app

Een paar van deze adidas 3D Runners bemachtigen is momenteel alleen voorbehouden aan inwoners van New York. Zij kunnen zich intekenen via de adidas Confirmed app (die alleen in bepaalde steden werkt). De schoen zal dan voor de gelukkigen te koop zijn op 13 december. De verkoopprijs is $333,-. Na New York volgen later deze week Tokio en Londen. Hopelijk zal de schoen ook nog via andere wegen te koop zijn. Ik ben benieuwd of deze 3D Runner nog lekkerder loopt dan de Ultra Boost.

Update: inmiddels heeft adidas de zool de naam 4D gegeven. Uit eigen ervaring moet ik helaas zeggen dat zo’n 4D-zool erg bijzonder oogt, maar niet echt opvallend comfortabel is. Voor de liefhebbers dus.