3D-geprinte zonnebrillen door ETQ en VIU

ETQ x VIU eyewear

Het Amsterdamse sneakermerk ETQ is een toffe samenwerking aangegaan met brillenproducent VIU uit Zwitserland. Samen hebben ze een reeks zonnebrillen ontworpen die 3D zijn geprint. De beperkte oplage gaat vanaf vandaag in de verkoop.

Al vaker schreven we over ETQ. Het merk uit de hoofdstad staat bekend om de klassieke en minimalistische sneakers die ze op de markt brengen. Ze geloven dat een goed ontwerp ‘m in de details zit. Hun schoenen vallen in eerste instantie op door eenvoud. Totdat je ze van dichtbij bekijkt. Dan zie je ineens dat er allerlei innovatieve technieken en materialen zijn gebruikt.

Meerdere lagen

Ook de brillen van VIU zijn op deze manier opgebouwd. Op het eerste gezicht dus zonder opsmuk, maar als je verder kijkt, zie je de meerdere lagen waaruit het ontwerp bestaat. De brilmonturen en -glazen zijn duurzaam geproduceerd en van hoge kwaliteit. Ze worden in het Zwitserse Zürich bedacht en vervolgens met de hand gemaakt in Italië en Japan.

DUPLEX

Onlangs hebben de twee stijlvolle merken elkaar gevonden, allebei overtuigd van het idee dat de kleinste details een ontwerp compleet maken. De samenwerking heeft geleid tot DUPLEX, een gelimiteerde collectie 3D-geprinte zonnebrillen. De frames zijn stuk voor stuk gemaakt in de 3D-printer en bestaan uit polyamide (poeder). Hierdoor zijn ze ultralicht en tegelijkertijd uitermate sterk. En door deze manier van produceren ontstaat er geen afval, waardoor de DUPLEX-brillen ook nog eens heel duurzaam zijn. Cool!

VIU x ETQ eyewear is vanaf 28 juni 2018 verkrijgbaar in de ETQ store (Singel 465, Amsterdam) en online via www.etq-amsterdam.com.

ETQ x VIU eyewear

ETQ x VIU eyewear

ETQ x VIU eyewear

ETQ x VIU eyewear