adidas presenteert de duurzame Stan Smith Mylo

adidas Stan Smith Mylo

Bij adidas zijn ze druk op zoek naar manieren om zo duurzaam mogelijk te zijn. De laatste innovatie op dit gebied is de lancering van de Stan Smith Mylo. Deze sneaker is duurzaam en plantaardig.

Het bovenwerk van deze Stan Smith is gemaakt van mycelium, een plantaardig materiaal dat is gemaakt van de ondergrondse draden van paddenstoelen. Hiermee valt een materiaal te maken dat net zo aanvoelt als soepel leer (maar dan zonder het dierenleed en de milieubelasting van de leerindustrie) én ook nog heel makkelijk te recyclen is.

Er zitten heel veel voordelen aan het gebruik van Mylo, want dit materiaal groeit razendsnel en heeft maar weinig ruimte. Bij adidas zijn ze daarom ook zeer enthousiast. Voor de ontwikkeling van de adidas Stan Smith Mylo is intensief samengewerkt met Bolt Threads, een bedrijf dat plantaardig leer ontwikkelt en maakt. Naast adidas werken ze ook samen met Stella McCartney, sportkledingmerk lululemon en modegigant Kering (oa Gucci, Balenciaga en Alexander McQueen).

Grote stap voorwaarts

Volgens Amy Jones Vaterlaus (Global Head of Future bij adidas) is de introductie van Mylo als nieuw materiaal een grote stap voorwaarts in de ambitie om af te rekenen met plastic afval. We moeten leren om samen te werken met onze planeet in plaats van er misbruik van te maken. Daarom zet adidas nu hoog in op het vinden van innovatieve oplossingen die duurzaam zijn en respect voor de natuur tonen. We zullen ons blijven inzetten om alle mogelijkheden om het gebied van nieuwe materialen te ontdekken.

Het is nog niet bekend wanneer de Stan Smith Mylo op de markt gaat komen en voor welke prijs deze verkocht gaat worden.

adidas Stan Smith Mylo

adidas Stan Smith Mylo

adidas Stan Smith Mylo

adidas Stan Smith Mylo

adidas Stan Smith Mylo