Reebok en adidas maken samen de Instapump Fury Boost

Instapump Fury Boost

Twee beroemde sportmerken die samenwerken aan een sneaker, dat zie je niet vaak. Reebok en adidas hebben hun krachten gebundeld voor een unieke versie van de Instapump Fury.

De originele versie van deze sneaker stamt uit 1993 en was toen zijn tijd heel ver vooruit. Het was voor Reebok het vlaggenschip van de Pump-techniek, waarbij je met een balletje lucht in de sneaker kunt pompen om de schoen mooi passend om je voet te krijgen. Hierdoor zijn veters overbodig.

Beste technieken

De Reebok Instapump Fury is anno 2019 nog steeds een hit onder verzamelaars en fans van sneakers. Vooral in Japan is de schoen onverminderd populair. Al deze fans kunnen zich opmaken voor een bijzondere nieuwe versie van de schoen. Samen met adidas is er namelijk een zool van het extreem dempende BOOST onder de schoen gezet. Je zou dus kunnen zeggen dat de beste technieken van ieder merk samenkomen in deze schoen.

Het is hiermee de derde keer dat de Instapump Fury van een nieuw zool is voorzien. De originele versie uit ’93 had een reguliere zool. Daarna volgde in 1996 een upgrade met een zool van Hexalite. Dit is de versie van de schoen die het meest bekend is. Met de toevoeging van BOOST van adidas is een nieuw hoofdstuk ingeslagen.

3 Packs

De Instapump Fury Boost komt uit in drie exclusieve launch packs: “Prototype”, “OG Meets OG” en “Black & White”.

De Prototype is een eerbetoon aan de allereerste versie van de Instafury door ontwerper Steven Smith. Blauw en oranje zijn de belangrijkste kleuren. Bij deze sneaker is niet alleen het materiaal van de zool afkomstig van adidas ook het mesh van de schoen is hetzelfde als die van de adidas UltraBOOST. Deze sneaker zal vanaf 15 november te koop zijn.

Een week later (22 november) volgt de OG Meets OG-pack. Deze verwijst naar de originele kleuren van de eerste Instapump Fury én die van de eerste UltraBOOST. Zo kun je kiezen uit zwart met paars of geel met rood. Steven Smith koos juist die laatste twee kleuren om een nog groter statement te maken met zijn opvallend sneaker.

Tot slot verschijnt er op 6 december een Black & White-pack. De sneaker is hierbij uitgevoerd in zwart of wit, maar wel met een bijzonder tintje. Dankzij het gebruik van GraphLite is het bovenwerk van de schoen subtiel glimmend. Een stijlvolle gumzool maakt het helemaal af. Alle sneakers hebben trouwens ook een band om de voet met daarop de logo’s van zowel Reebok als adidas.

Instapump Fury Boost

Instapump Fury Boost

Instapump Fury Boost

Instapump Fury Boost

Instapump Fury Boost