adidas ontdekt goudmijn aan vintage sneakers

winkel vol vintage adidas

adidas deed onlangs een fantastische ontdekking: in een stoffige winkel in een buitenwijk van Buenos Aires bleken honderden dozen met oude sneakers te staan.

De collectie in de winkel van de 75-jarige Carlos Ruiz bestaat uit schoenen en sportkleding van minstens 30 jaar oud. Er waren zelfs items te vinden die waren gemaakt voor het WK Voetbal in 1978 in Argentinië.

Trip naar de sneakerhemel

Toen ze op het hoofdkantoor van adidas erachter kwamen wat voor unieke spullen er in deze winkel in Argentinië lagen stuurden ze meteen een team met experts naar Buenos Aires. In dat team zat ook Ian Brown, bekend als zanger van The Stone Roses, maar ook fanatiek verzamelaar van klassieke kleding en schoenen van adidas. Van deze bijzondere trip naar de sneakerhemel is een mooie video gemaakt:

Zoals je kunt zien hebben veel sneakers de tand des tijds niet doorstaan. Dit komt vooral omdat het in de winkel er warm kan worden. Temperaturen van rond de 45 graden hebben bijvoorbeeld de lijm of het materiaal van de zolen aangetast. Gelukkig is er ook nog genoeg moois intact gebleven.

De mooiste stukken zijn omgezet naar een speciale collectie: Adidas Spezials. Deze bestaat uit 12 kledingstukken en 4 paar schoenen waarvan adidas de originele versies in de winkel van Carlos Ruiz ontdekte.

winkel vol vintage adidas
De buitenkant van de winkel
heel oude sneakers van adidas
Deze sneakers hebben de tijd niet overleefd.