De adidas Futurecraft 4D is gemaakt met zuurstof en licht

futuristische schoen van adidas

Hardloopschoenen met een zool uit de 3D-printer zijn alweer oud nieuws. adidas zet een volgende stap met de Futurecraft 4D. De zool van deze schoen is gemaakt met behulp van licht en zuurstof.

De techniek is afkomstig van het bedrijf CARBON dat gespecialiseerd is in Digital Light Synthesis. Een voordeel van deze techniek in vergelijking met 3D-printen is dat dit vele malen sneller gaat. Op dit moment kan de zool voor de Futurecraft 4D in een uur worden gemaakt. De verwachting is dat dit aan het eind van het jaar zo’n 10 minuten zal zijn.

Groei

Hierdoor is het dus mogelijk om dit soort schoenen ook daadwerkelijk op de markt te brengen. adidas heeft nu 300 paar laten maken, die zullen worden weggegeven aan vrienden en familie. In het najaar van 2017 verwacht adidas een volgende batch met 5000 schoenen te kunnen uitbrengen, om in 2018 naar nog hogere aantallen te kunnen doorgroeien.

De zool van de adidas Futurecraft 4D is meer dan een gimmick. Mensen die de schoen al aan hun voeten hebben gehad, geven aan dat dit materiaal steviger en stabieler aanvoelt dan BOOST, wat op dit moment het meest geavanceerde materiaal voor zolen bij adidas is. Bovendien is er bij deze schoen ook maatwerk mogelijk. Er kan gekeken worden naar de voeten, het loopgedrag en het gewicht van atleten. Hierna kan er extra ondersteuning op de gewenste plaatsen worden aangebracht.

futuristische schoen van adidas

futuristische zool van adidas

futuristische zool van adidas

futuristische zool van adidas

futuristische zool van adidas