adidas lanceert de innovatieve 4DFWD

adidas 4DFWD

Het is altijd interessant om te zien hoe fabrikanten van hardloopschoenen regelmatig met nieuwe innovaties komen. In dit geval is het adidas die een eerder gelanceerde techniek flink verbeterd heeft.

De zogenaamde 4D-zolen van adidas bestaan al een tijdje. Dit zijn zolen die gemaakt zijn met een speciale 3D-printer die gebruik maakt van licht om een uniek ontwerp te printen. De 4D-zool ziet er fantastisch futuristisch uit, maar viel bij het gebruik eerlijk gezegd flink tegen. De schoenen met 4D oogden begerenswaardig, maar waren aan de voeten vooral zwaar en lomp. Ik heb een paar keer geprobeerd om een stuk te gaan hardlopen met een schoen met zo’n zool, maar dat was geen succes te noemen.

Interessante upgrade

Gelukkig is daar nu de 4DFWD. De techniek om de zool te maken is nog steeds hetzelfde en de zool lijkt ook op zijn voorganger, maar toch is er sprake van een interessante upgrade. De deeltjes waar de zool uit bestaat, zijn net even anders van vorm, waardoor de adidas 4DFWD de energie van de landing van je voet om kan zetten in voorwaartse energie. Hierdoor krijg je bij elke stap die je zet een soort van duwtje naar voren.

Het feit dat wereldwijd beroemde atleten hun gezicht verbinden aan de 4dFWD lijkt veelbelovend. Zo zien we in de campagne onder andere Dafne Schippers enthousiast rennen op deze schoen. Ook zal de 4DFWD de podiumschoen zijn van de adidas-atleten tijdens de Olympische Spelen in Tokio. adidas zet dus vol in op 4DFWD. Iedereen die geïnteresseerd is in deze techniek kan zich inschrijven via de adidas-app voor de eerste gelimiteerde oplage van deze hardloopschoen. In augustus volgt de reguliere release.

adidas 4DFWD

https://youtube.com/watch?v=EJro34v10a4

adidas 4DFWD

adidas 4DFWD
Photo: Lukas Schulze / adidas AG
Instagram: @SchulzeLukas.photo
Tel: +49 176 214 666 43
Web: www.SchulzeLukas.com
Mail: post@schulzelukas.com

adidas 4DFWD

adidas 4DFWD

adidas 4DFWD