De schoenen van Allbirds wil je nooit meer uitdoen

Schoenen van Allbirds

Bij Allbirds beweren ze de meest comfortabele schoenen te wereld te maken. Dat wilden we natuurlijk zelf wel eens testen. Na een paar weken kunnen we niet anders concluderen dan dat Allbirds gelijk heeft.

Van Allbirds kregen we 2 paar van de Wool Runner-up Mizzles, een halfhoog model gemaakt van merinowol. Je zou het niet denken als je de schoen ziet, maar de Mizzle is waterbestendig. Zelfs in een stevige regenbui blijven mijn voeten droog. Daarnaast zorgt de wol ervoor dat je voeten ook nog eens lekker warm blijven. Ik heb de Mizzles zelfs aangehad op IJsland waar het al behoorlijk winters was en ook daar waren de schoenen heerlijk warm.

De coating die zorgt voor de bescherming van de wol is trouwens gemaakt zonder gebruik van synthetische gefluoreerde chemicaliën (PFA’s). Vrijwel iedere waterbestendige coating is wel gemaakt van deze PFA’s, maar die van Allbirds dus niet. Het merk heeft een milieuvriendelijke oplossing ontwikkeld die Puddle Guard heet. Ze hebben hiervoor zelfs een Oeko-Tex Eco Passport-certificatie gekregen.

100% natuurlijk

Dankzij de gecoate merinowol zou je de schoenen van Allbirds zelfs zonder sokken kunnen dragen. Waar je bij andere schoenen al snel last krijgt van zweetvoeten is dat bij deze schoenen niet het geval. Dat is het fijne aan het gebruik van natuurlijke materialen. Ook de zool is trouwens gemaakt van 100% natuurlijke grondstoffen. Geen plastics dus, maar SweetFoam dat is gemaakt van suiker. De lekker dikke zool onder de schoen zorgt voor een goede demping. Ook na vele kilometers wandelen zitten de Allbirds nog steeds fijn en comfortabel.

In de VS en Australië zijn de schoenen van Allbirds al een tijdje zeer populair. Het is dus een kwestie van tijd voordat we ze ook hier in het straatbeeld gaan zien. Om de prijs laag te houden verkoopt Allbirds hun modellen alleen via de eigen website en een handvol eigen winkels. Daarbij bieden ze de optie om de schoenen binnen 30 dagen te retourneren als ze toch niet bevallen. Maar waarschijnlijk ben je binnen vijf minuten na het aantrekken al verkocht. Deze schoenen zitten zo lekker dat je ze nooit meer uit wil doen.

Schoenen van Allbirds

Schoenen van Allbirds

Schoenen van Allbirds

Schoenen van Allbirds