Nike Go FlyEase maakt in schoenen stappen makkelijk

Nike Go FlyEase

Nike werkt onder de naam FlyEase al een tijdje aan schoenen die makkelijker aan- en uit te trekken zijn. Met de Nike Go FlyEase presenteren ze het eerste model waarbij je je handen niet meer nodig hebt.

FlyEase was opgezet om mensen met een beperking te helpen bij het aandoen van hun schoenen. Daarbij werden aan het begin vooral schoenen met bijvoorbeeld een rits in plaats van veters gemaakt. Inmiddels zijn ze bij Nike zover dat het strikken van veters of alternatieven daarvoor geheel overbodig zijn. Dat klinkt simpel, maar is behoorlijk revolutionair.

Scharnier

Deze nieuwe schoen doet zijn werk dankzij een bijzondere scharnierfunctie. Hierdoor kan de schoen openbuigen en weer dichtklappen. Dit doe je met behulp van je andere voet. Dat gaat op dezelfde manier waarop we bijvoorbeeld instapschoenen uittrappen. Door op de rand achterop de schoen te staan kun je de schoen openmaken. Dichtklappen gaat door druk te zetten met je voet. Een band om de schoen zorgt dat de schoen goed blijft zitten tijdens het gebruik.

Het grote verschil met reguliere instapschoenen is dat de Nike Go FlyEase ondanks het instapsysteem een volwaardige sneaker is. Met alle comfort en ondersteuning die daarbij hoort. Het futuristische design zorgt dat de schoen ook nog eens erg cool is om te zien. De sneaker zal vanaf 15 februari te koop zijn via een uitnodiging aan Nike Members. Later dit jaar volgt een reguliere verkoop.

Wil je meer weten over de techniek van de Nike Go FlyEase? Dan is onderstaande video een aanrader.

Nike Go FlyEase

Nike Go FlyEase

Nike Go FlyEase

Nike Go FlyEase

Nike Go FlyEase

Nike Go FlyEase

Nike Go FlyEase