Analogue Pocket blaast nieuw leven in de Game Boy

Analogue Pocket

Veel gamers zullen met nostalgie terugdenken aan de gloriedagen van de Nintendo Game Boy. Op de verschillende uitvoeringen van deze handheld console zijn in de loop der jaren prachtige games verschenen. Binnenkort kun je ze weer afstoffen dankzij de Analogue Pocket.

Bij Analogue zijn ze meesters in oude consoles nieuw leven inblazen. Dit keer richt het bedrijf uit de VS zich op de Game Boy. De Pocket is een draagbare spelcomputer waar vrijwel alle cartridges voor de Game Boy, Game Boy Color en Game Boy Advance in passen. In totaal ondersteunt de Analogue Pocket 2780 titels die Nintendo vanaf 1989 heeft uitgebracht. Met een speciale adapter is het ook nog eens mogelijk om games voor de Sega Game Gear, SNK Neo Geo Pocket Color en de Atari Lynx te spelen.

Beeldscherm

Ondanks dat de games old school zijn is de Analogue Pocket dat niet. Het 3.5 inch LCD-beeldscherm heeft een resolutie van 1600 bij 1440 pixels. Dat is 10 keer zo hoog als bij de originele Game Boy. Verder zorgt de software dat het scherm alle kleuren accuraat vertoond. Games voelt dus net als vroeger, alleen dan beter. Andere ingebouwde software zorgt dat je op de Pocket ook muziek kunt componeren. Een leuke extra.

De Analogue Pocket zal in 2020 op de markt komen voor een prijs van 199 dollar. Heb je interesse in een exemplaar, dan kun je online je mailadres achterlaten om op de hoogte te worden gehouden.

Analogue Pocket

Analogue Pocket

Analogue Pocket

Analogue Pocket

Analogue Pocket

Analogue Pocket

Analogue Pocket