bloomon brengt ode aan Van Gogh

bloomon Van Goghmuseum

Online bloemist bloomon en het Van Gogh Museum hebben samengewerkt aan een prachtige blikvanger voor in huis. De Flowergram Sunflower edition is gebaseerd op het beroemde werk Zonnebloemen van Vincent van Gogh en bestaat uit een originele selectie droogbloemen.

De Flowergram Sunflower edition is in gelimiteerde oplage verkrijgbaar via de websites van bloomon en het Van Goghmuseum en vanaf 9 oktober ook in de museumwinkel. Zoals gezegd diende het meesterwerk Zonnebloemen uit 1889 als inspiratiebron voor deze speciale Flowergram. Dit schilderij is een van de meest iconische en geliefde werken van Vincent van Gogh.

Geliefde bloem

Net als veel van zijn tijdgenoten schilderde Vincent van Gogh schilderde graag bloemen. Als een van de weinige schilders gaf hij de zonnebloem de hoofdrol in verschillende bloemstillevens. Zijn werk Zonnebloemen was, in tegenstelling tot de traditionele, donkere bloemstukken, een explosie van kleur. Bijzonder is dat Van Gogh naast bloeiende bloemen ook verwelkte bloemen afbeeldde. Hierin zag hij dezelfde schoonheid die hij ook in verweerde gezichten vond. Zonnebloemen hadden een speciale betekenis voor de schilder. Hij zag ze als symbool voor inspiratie, vriendschap en dankbaarheid.

Op een voetstuk

De Flowergram Sunflower edition bestaat uit een originele samenstelling van droogbloemen, geïnspireerd op de werken van Vincent van Gogh. In totaal bestaat het design uit twaalf stelen, waaronder tarwegras, korenbloemen, de zaaddoosjes van juffertjes en natuurlijk zonnebloemen. Alles is van hoge kwaliteit en exclusief gedroogd voor bloomon. In het bijbehorende houten plankje zijn 9 gaatjes gemaakt, zodat iedereen zelf creatief aan de slag kan gaan met het maken van een compositie. Voor deze speciale Flowergram zijn overigens de ‘Sunrich – Van Gogh’s Favorite’ zonnebloemen van Takii gebruikt. Deze veredelaar is een partner van het Van Gogh Museum.

bloomon Van Goghmuseum

bloomon Van Goghmuseum
De Flowergram Sunflower edition met op de achtergrond Zonnebloemen (1889) van Vincent van Gogh