Collectie van Dr. Martens en National Gallery

Dr. Martens x National Gallery

Dr. Martens en het beroemde Londense museum The National Gallery hebben samen een collectie uitgebracht. De samenwerking viert kunstenaars die weigerden met de stroom mee te gaan: Monet, Van Gogh en Seurat.

Deze nieuwe collectie is de laatste in de reeks van het Dr. Martens met kunstenaars die graag conventies trotseerden en hun eigen pad bewandelden, zoals Jean-Michel Basquiat en Keith Haring. Dit keer staan er 3 beroemde schilderijen uit The National Gallery centraal.

Het gaat om de iconische werken van de (post-)impressionistische schilders Claude Monet en Vincent van Gogh en Georges Seurat. Zij veranderden de kunstwereld voorgoed met hun radicale benaderingen en blijven tot op de dag van vandaag inspireren. De werken ‘Waterlelies’, ‘Zonnebloemen’ en ‘Badgasten in Asnières’ zijn terug te zien op DM’s Original modellen.

Van Gogh

Dr. Martens x National Gallery

Het gedurfde kleurgebruik en de expressieve penseelvoering van de Nederlandse schilder Vincent van Gogh kregen in zijn tijd nauwelijks waarde toegekend. Pas na zijn dood in 1890 werd hij erkend als één van de meest invloedrijke figuren in de kunstgeschiedenis. Hierboven is zijn iconische zonnebloemen-schilderij afgedrukt op de Original 1460 8-ogen laars, compleet met geborstelde gouden oogjes, donkerbruine veters en de kenmerkende gele stiksels.

Monet

Dr. Martens x National Gallery

Oscar-Claude Monet is de grondlegger van de impressionistische kunst. De benaming impressionisme komt van de titel van zijn schilderij ‘Impression, soleil levant’ uit 1872. Zijn ambitie om het Franse platteland te documenteren leidde tot schilderijen als De vijver met waterlelies, waar Monet dezelfde scène vele malen opnieuw schilderde om de wisseling van het licht en het verstrijken van de seizoenen vast te leggen. Hier is het klassieke stuk afgedrukt op de 1461 3-oog schoen, gecombineerd met geborsteld zilveren oogjes, zwarte veters en gele stiksels.

Seurat

Dr. Martens x National Gallery

Georges-Pierre Seurat was een post-impressionistische kunstenaar uit Frankrijk, vooral bekend door het creëren van een schildertechniek bekend als pointillisme. Zijn karakter en werk combineerden twee dingen die als onverenigbaar werden geacht: extreme gevoeligheid en een passie voor logische abstractie. Deze creativiteit en bijna mathematische precisie is te zien op werken als Badgasten in Asnières. Het werk is hier herdrukt op de 1461 3-oog schoen.

Finishing touch

Het werk van alle 3 de kunstenaars is gecombineerd op een Dr. Martens rugzak gemaakt van slijtvast Backhand Strawgrain-leer met antiek gouden hardware. De tas heeft 2 compartimenten en volledig verstelbare riemen.

De collectie is nu verkrijgbaar op drmartens.com en bij geselecteerde winkels.

Dr. Martens x National Gallery