Breng een virtueel bezoek aan museum DIVA

The Jeweller´s Art - Revolutionaire juwelen uit de jaren 1960 & 1970
Foto’s: Frederik Beyens

DIVA is het museum voor diamant, juwelen en zilver in Antwerpen. Normaal gesproken zou daar nu de tentoonstelling The Jeweller´s Art – Revolutionaire juwelen uit de jaren ’60 & ’70 te zien zijn, maar vanwege corona opent de expositie eerst digitaal.

Via de website van DIVA kun je nu virtueel wandelen door de zalen van het museum en alle voorwerpen van de expositie tot in detail bekijken. Ook de teksten die bij alle items horen zijn in zowel het Nederlands als Engels te lezen. Via de knoppen onderaan is je virtuele bezoek helemaal op maat in te stellen. Zet vooral het beeld op beeldschermvullend en maak gebruik van een VR-bril als je deze hebt.

Swinging London

In The Jeweller´s Art zijn meer dan 100 juwelen uit de jaren ’60 en ’70 zijn te bewonderen. In het swinging London van de jaren 1960 ontstond een vernieuwende stroming binnen de juwelenindustrie, die zich uitbreidde naar de rest van Europa en de Verenigde Staten. De expositie toont juwelen, mode, muziek en design uit deze periode.

Deze tentoonstelling is een gezamenlijke productie van het Cincinnati Art Museum, Cincinnati, Ohio en DIVA, museum voor diamant, juwelen en zilver in Antwerpen. De getoonde juwelen komen uit een belangrijke privécollectie, in de afgelopen dertig jaar samengesteld door Kimberly Klosterman uit Cincinnati. Meer dan honderd juwelen tonen het werk van internationale en onafhankelijke juweelontwerpers en juwelenhuizen. Juwelen uit de collectie van DIVA bieden een Belgische context.

Transito

Een bijzondere onderdeel van de expositie is Transito, een spectaculaire installatie van Space Encounters en Children of the Light. Deze was eerder als eens te zien in De School in Amsterdam. Hier in Antwerpen past het werk prachtig bij de schittering van de juwelen en de vormgeving uit de jaren 1960 – 1970. Net als de rest van de tentoonstelling is dit natuurlijk in het echt het allermooist.

The Jeweller´s Art is te zien tot en met 14 maart 2021. Hopelijk is ruim voor die tijd alles weer een beetje normaal en is het mogelijk om al deze pracht in het echt te bewonderen.

The Jeweller´s Art - Revolutionaire juwelen uit de jaren 1960 & 1970

The Jeweller´s Art - Revolutionaire juwelen uit de jaren 1960 & 1970

Transito: kom spacen in DIVA
Transito

Transito: kom spacen in DIVA

Transito: kom spacen in DIVA