Kleurrijke winkel van Ace & Tate in Antwerpen

Winkel van Ace & Tate in Antwerpen
Foto’s: Lennart Wiedemuth

Brillenmerk Ace & Tate heeft het afgelopen jaar flink uitgebreid met meer dan 50 nieuwe winkels. Tegelijkertijd zijn ze goed gaan nadenken over duurzaam ondernemen. Deze beide gegevens komen mooi samen in de nieuwe winkel in Antwerpen.

De winkel is niet alleen een plek waar de inwoners van Antwerpen terecht kunnen voor een fraaie bril, maar het laat ook zien waar het merk voor staat. Zo hebben ze bij Ace & Tate nagedacht over hoe ze het productieproces beter kunnen inrichten. Dit heeft onder andere geresulteerd in een nieuw soort acetaat op biologische basis voor de brilmonturen.

Plasticiet

Deze nieuwe en duurzame manier van ondernemen zie je ook terug in het interieur van de winkel in Antwerpen. Het interieur is gemaakt van plastic afval. Samen met het Nederlandse bedrijf Plasticiet is er een interieur gemaakt dat doet denken aan een kleurrijke variant van marmer. Samen met de lokale afvalverwerker Suez is er 1000 kilo afgedankt plastic verzameld en verwerkt tot de bouwblokken waarmee de winkel is opgebouwd.

Het interieur is verder voorzien van lekker veel (pas)spiegels, pastelkleurige meubels en neonverlichting, elementen die je vaker in de winkels van Ace & Tate ziet. Momenteel is de winkel aan de Schuttershofstraat in Antwerpen gesloten vanwege COVID-19. De winkels in Nederland zijn wel beperkt open, maar je kunt bij Ace & Tate ook online terecht voor een nieuwe bril.

Winkel van Ace & Tate in Antwerpen

Winkel van Ace & Tate in Antwerpen

Winkel van Ace & Tate in Antwerpen

Winkel van Ace & Tate in Antwerpen