De comeback van de adidas Forum

adidas Forum

adidas kan putten uit een enorm archief met klassieke sneakers. Met regelmaat blazen ze zo’n klassieker een nieuw leven in. Dit jaar is het de beurt aan de adidas Forum.

Deze schoen kwam voor het eerst op de markt in 1984 en viel op vanwege een aantal zaken. Allereerst was dit de basketbalschoen van adidas die verkrijgbaar was in drie verschillende hoogtes: low, mid en high. Alle drie de uitvoeringen hadden een opvallende strap voor ondersteuning van de enkel. Ook bij de nieuwe release is deze strap de blikvanger van de schoen. Al is het ook mogelijk om de strap te verwijderen.

Dellinger web

Wat verder revolutionair was in 1984 was de zool met een zogenaamd Dellinger web. Deze techniek was voor het eerst te zien in hardloopschoenen als de adidas Marathon. Deze zool is bedacht door de Amerikaanse hardloopcoach Bill Dellinger. Hij bracht een web van polyamide aan in de zool die zorgde voor demping en de teruggave van energie. De structuur van het web was heel mooi zichtbaar op de zool.

Ook bij de nieuwe uitgave van de adidas Forum is de webbing te zien aan de zijkant van de zool. Het zorgt voor een old school uitstraling en verwijst naar een mooi stuk sneakergeschiedenis. Voor de liefhebbers van klassieke sneakers is dit een geweldig detail. Verder oogt de Forum lekker robuust zoals een basketbalschoen hoort te zijn. Ook de verschillende kleuren waarin de Forum te koop is verwijzen naar het rijke verleden van deze sneaker.

Eigentijds

De nieuwe adidas Forum oogt klassiek, maar er zijn wel wat aanpassingen gedaan om de schoen eigentijds te maken. Materialen zijn lichter en sterker en de zool is beter dan ooit. Er is immers heel veel veranderd in de wereld van sportschoenen en sneakers tussen 1984 en 2021. Je kunt nu kiezen uit wederom drie verschillende uitvoeringen:

-De Forum Exposition Low heeft alle klassieke elementen van de sneaker verpakt in een onopvallende look, gecombineerd met een afneembare riem, luxe wit leren bovenwerk met rode accenten en marineblauwe details.
-De Forum Exhibit Mid heeft een vergelijkbare look maar in een mid-cut silhouet. Verkrijgbaar in een opvallende pastelblauwe colorway.
-De iconische Forum Low heeft de klassieke witte look met marineblauwe, rode en gele colorways.

Grappig detail is dat de adidas Forum in 1984 een stevig prijskaartje had. In de VS was de prijs $100,- wat de schoen al snel tot een statussymbool maakte. Hierdoor maakte de Forum al snel de overstap van sportschoen naar streetwear. De nieuwe adidas Forum is niet veel duurder dan het origineel. Afhankelijk van de uitvoering betaal je nu een prijs van rond de €100 tot €130 euro.

adidas Forum

adidas Forum

adidas Forum

adidas Forum