adidas UltraBOOST X is de beste hardloopschoen voor vrouwen

hardloopschoen voor vrouwen

De voeten van vrouwen zijn anders dan die van een man. Daarom heeft adidas de UltraBOOST X ontwikkeld. Deze hardloopschoen is speciaal voor de vrouwelijke voet gemaakt.

Uitgangspunt voor deze schoen was de adidas UltraBOOST, een geweldige schoen waar ik zelf al heel wat kilometers mee heb afgelegd. Om deze schoen te perfectioneren voor vrouwelijke hardlopers is er gebruik gemaakt van ARAMIS, een systeem dat de bewegingen van het lichaam analyseert. Daarmee is gekeken waar vrouwen nu precies de meeste ondersteuning nodig hebben.

Dynamic Arch

Het opvallende resultaat van deze onderzoeken is de adidas UltraBOOST X geworden. Als eerste valt de zogenaamde Dynamic Arch op. Bij de middenvoet loopt de schoen niet door tot de zool, maar vormt een natuurlijke boog rondom de voet. Doordat dit deel van de schoen is gemaakt van het gebreide PrimeKnit zal de Dynamic Arch ondersteunen, maar nooit te strak zitten.

Een ander groot verschil met de reguliere UltraBOOST is dat de hielkap smaller is gemaakt. De voeten van vrouwen zijn over het algemeen ook smaller dan die van mannen. De smalle hielkap sluit daarom beter om de hiel en zal voor stabiliteit zorgen. Wat gebleven is ten opzichte van de gewone UltraBOOST is de geweldige zool van extreem dempende BOOST. Dit materiaal vangt extreem goed de klap van de landing op en heeft een hoge energieteruggave. Je zult met deze schoenen absoluut verschil merken tijdens het rennen.

Bijpassende kleding

De adidas UltraBOOST X komt op 22 februari uit via adidas.nl en geselecteerde winkels. Naast de schoenen kun je daar ook terecht voor nieuwe hardloopkleding in kleuren die passen bij de schoen. De prijs van de UltraBOOST X is 180 euro.

hardloopschoen voor vrouwen

hardloopschoen voor vrouwen

hardloopschoen voor vrouwen

hardloopschoen voor vrouwen