Duurzaam bestek van Pharrell Williams en Pentatonic

Duurzaam bestek

Met zijn bedrijf I Am Other zoekt Pharrell Williams regelmatig diverse samenwerkingen met bedrijven en andere partners op. Het laatste project is samen met Pentatonic en Otherware en bestaat uit een duurzaam bestek dat je overal mee naartoe kunt nemen.

De bestekset heeft als naam The Pebble gekregen. Deze naam verwijst naar de verpakking waarin je het bestek bewaart en in kunt vervoeren. Ons doet de vorm overigens denken aan een klassiek ontwerp van een computermuis, maar dit terzijde. Het gaat hier immers om The Pebble en de inhoud ervan.

Die inhoud bestaat uit een vork, lepel, mes, rietje en eetstokjes. Voldoende om elke soort maaltijd te kunnen eten zonder je handen te moeten gebruiken. Na gebruik maak je het bestek schoon en kun je het weer opbergen in het doosje. Deze kun je met een clip vastmaken aan bijvoorbeeld een rugtas. Zo heb je tijdens een wandeling of fietstocht altijd bestek bij de hand, maar belangrijker is dat de set moet voorkomen dat mensen wegwerpbestek gaan gebruiken.

CD’s

Plastic voorwerpen die je maar een keer gebruikt zijn zeer schadelijk voor het milieu. Daar moeten we dus vanaf. Dit soort initiatieven helpen daar goed bij. Zeker als je bedenkt dat The Pebble en de inhoud ervan gemaakt zijn van een bijzonder gerecycled materiaal. Namelijk CD’s en DVD’s. Doordat we massaal op streamen zijn overgestapt blijven platenmaatschappijen en filmmaatschappijen zitten met enorme voorraden plastic schijfjes.

Deze worden door Pentatonic omgezet in mooie nieuwe grondstoffen. Vervolgens is daar door toedoen van ontwerper Pharrell Williams en fabrikant Otherware een mooi en duurzaam bestek uitgekomen. De set is online te koop voor €55,-.

Duurzaam bestek

Duurzaam bestek

Duurzaam bestek

Duurzaam bestek

Duurzaam bestek

Duurzaam bestek

Duurzaam bestek