Eerste Marvel Comic verkocht voor 1.26 miljoen dollar

allereerste marvel comic

Onlangs ging bij een veiling van Heritage Auctions een bijzonder item in de verkoop. Het was de allereerste comic die Marvel heeft uitgegeven.

Het stripboek was het startpunt van een bedrijf dat inmiddels miljarden dollars waard is en de laatste jaren zorgt voor enorme kassuccessen in de bioscoop. Het zeer zeldzame item verwisselde van eigenaar voor een prijs van 1.26 miljoen dollar. Hiermee is dit het duurste stripboek van Marvel ooit.

Postbode

De verkoper was een postbode uit Pennsylvania die bekend staat om zijn fantastische collectie comics. Dat hij goed voor zijn verzameling zorgt, blijkt uit het feit dat de Certified Guaranty Company het boek een waardering gaf van een 9.4. Dat cijfer geven ze aan de staat waarin een comic verkeert. Dat is het hoogste cijfer dat ooit aan de eerste uitgave van Marvel is gegeven. Er zijn nog twee andere exemplaren bekend met een score boven de 9.

In de comic uit oktober 1939 zijn de avonturen te lezen van superheld Human Torch die het opneemt tegen de schurk Namor the Sub-Mariner. In totaal werden er maar liefst 80.000 exemplaren verkocht. Door dit grote succes kwam al snel Marvel #2 op de markt en begon voor het bedrijf de zogenaamde Golden Age.