Vans en Marvel brengen gezamenlijke collectie uit

Vans x Marvel

Vans en Marvel hebben de handen ineen geslagen en brengen een ode aan de legendarische superhelden van Marvel Universe. De gezamenlijke collectie bestaat uit schoenen, kleding en accessoires waarin onder andere Spiderman, Hulk, Black Widow, Deadpool en The Avengers de hoofdrol spelen.

Zo komt er bijvoorbeeld een speciaal Old Skool-model uit die meerdere leden van het superheldenteam vertegenwoordigt. De neus is voorzien van blauw suède dat verwijst naar Captain America en op de hiel staat zijn schild afgebeeld. De tong van de schoen doet denken aan een onderdeel van het harnas van Iron Man. En de beroemde streep aan de zijkant heeft een zilveren leren vleugel gekregen, dit als symbool voor de almachtige Thor. Verder is deze Old Skool afgewerkt met een groene zool en een paarse streep, wat natuurlijk een verwijzing naar de Hulk is.

Avengers

Een andere variant van de Old Skool is bedoeld als ode aan de Avengers. De schoen, voorzien van de hoofden van de helden, valt te combineren met een reeks T-shirts, een pet en sokken voor heren. Voor vrouwen hebben Vans en Marvel een speciaal checkerboard-motief gemaakt met daarop elke Avenger. Dit patroon is te zien op verschillende sweatshirts, T-shirts en accessoires.

Deadpool

Ook wordt er een Sk8-Hi uitgebracht die is geïnspireerd op het pak van Deadpool. Het rood leren bovenwerk en de zwart leren versieringen bij de veterogen en de zijstreep van de hoge schoen verwijzen naar de grappige huurmoordenaar van Marvel. Op het midden van deze Sk8-Hi staan bovendien twee ninjasterren afgebeeld en beide hielen zijn voorzien van een ninjazwaard.

Black Panther

Een andere Sk8-Hi is bedoeld voor Black Panther-fans. Zij kunnen het koninkrijk van Wakanda eren met deze strakke, volledig zwarte schoen. De suède panden worden geaccentueerd door robuuste canvas van ripstop. Hierdoor wordt de schoen extra sterk. Verder is de streep aan de zijkant voorzien van een reliëfprint en houden goudkleurige panterklauwtjes, die verwijzen naar het vibranium-pak van Black Panther, de veters bijeen. De schoen past mooi bij het T-shirt en Torrey-jack met vintage afbeeldingen, geïnspireerd op het originele stripverhaal.

Hulk & Spiderman

Spiderman mag zijn kunstjes vertonen op de klassieke Slip-On. Op een all-over print laat hij zijn acrobatische bewegingen zien. Spiderman’s aartsrivaal Venom is afgebeeld op een T-shirt en hoodie voor heren. Daarnaast is er een Checkerboard Slip-On die de ongelofelijke krachten van de Hulk toont. Zijn voeten barsten gewoon uit de neus van deze schoen. Passend bij deze Slip-On zijn een T-shirt en een hoodie van She Hulk en een T-shirt met een groen ‘Off The Wall’-logo.

Captain Marvel & Black Widow

De vrouwen van Marvel krijgen ook hun eigen schoenversies. Zo is er een Sk8-Hi geïnspireerd op Captain Marvel. Deze schoen bevat een rood en blauw bovenwerk en goudkleurige zijstrepen en veteroogjes. De achterkant van de hiel valt op dankzij een uitgesneden ster met acht punten. Ook is er een Slip-On die in het teken staat van Black Widow. De instapper heeft een strak bovenwerk van nylon, dat wordt geaccentueerd met hielpanden van ballistisch canvas. De Slip-On is bovendien afgewerkt met een afgeschuinde zool en een rubberen Black Widow-logo. En verder is er ook nog een speciale Old Skool waarop de belangrijkste actieheldinnen van Marvel samenkomen.

Ook voor kids

Aan kinderen is natuurlijk ook gedacht. Zo is er een Sk8-Hi Zip met Spiderman en een kleurrijke Checkerboard Slip-On met Baby Groot van Guardians of the Galaxy. Ook komt er Avengers Old Skool uit met elastische veters voor kinderen en klittenband voor peuters. En er is een op stripboeken geïnspireerde Authentic met alle dames van Marvel in kleur. Tot slot maakt de Hulk Classic Slip-On de kinder- en peutercollectie compleet.

De Vans x Marvel-collectie zal vanaf 8 juni 2018 wereldwijd verkrijgbaar zijn.

Vans x Marvel

Vans x Marvel

Vans x Marvel

Vans x Marvel

Vans x Marvel

Vans x Marvel

Vans x Marvel

Vans x Marvel

Vans x Marvel

Vans x Marvel

Vans x Marvel

Vans x Marvel

Vans x Marvel