FKA twigs danst in commercial voor de Apple HomePod

Als Spike Jonze een nieuwe video met veel muziek en dans maakt, dan is onze interesse gewekt. Dit keer gaat het om een commercial voor de HomePod van Apple met daarin de hoofdrol voor zangeres FKA twigs en de nieuwe muziek van Anderson .Paak.

In de video zien we FKA twigs thuiskomen na een lange werkdag. Zij vraagt aan haar HomePod om wat goede muziek af te spelen. Deze laat direct Til It’s Over, de nieuwe single van Anderson .Paak, horen. In plaats van moe op de bank te ploffen begint FKA twigs te dansen door haar huis. Wat volgt is typisch Spike Jonze. De muziek en de dans veroorzaken dingen die normaal nooit gebeuren. Muren komen in beweging en op een gegeven moment gaat zelfs een spiegelbeeld mee dansen.

Apple HomePod

De HomePod van Apple is een draadloze speaker met ingebouwde assistent in de vorm van Siri. Je kunt de HomePod allerlei gesproken commando’s geven waarna deze die uitvoert. Wat deze speaker beter maakt dan de concurrenten is het geweldige geluid dat eruit komt en de zeer soepele samenwerkingen met andere apparaten en software van Apple. Dat laatste is tevens een minpunt, want Spotify werkt bijvoorbeeld niet. In plaats daarvan zul je Apple Music moeten gebruiken.