Muziektips voor het weekend (deel 12)

Nieuwe Bob Dylan

Elke vrijdag geven we je een flink aantal muzikale tips om het weekend mee door te komen. Dit keer hebben we (nieuwe) muziek van onder andere Bob Dylan, IDLES en Anderson .Paak.

Bob Dylan

Deze week komt Bob Dylan met zijn 39ste album. Op Rough and Rowdy Ways laat hij horen dat hij nog steeds mee kan draaien met de top. Het tempo ligt soms laag, maar muzikaal en tekstueel zit het allemaal weer razend knap in elkaar. Een meesterwerk. Voor meer achtergrond en context bij dit album verwijzen we je graag naar het interview dat Dylan onlangs gaf aan de New York Times.

Anderson .Paak

De heftige tijd waarin we nu leven is door rapper Anderson .Paak verwerkt tot een ijzersterke track. Lockdown gaat over hoe we plots van COVID-19 overgingen naar de protesten vanwege racisme en politiegeweld. Als geen ander weet Anderson .Paak dit te vatten in krachtige woorden.

Khruangbin

Het Texaanse trio Khruangbin laat zich niet in een hokje stoppen. Luister maar eens naar hun nieuwe single Pelota. Het nummer is gezongen in het Spaans, maar muzikaal gezien hoor je invloeden van over de hele wereld. De titel verwijst naar de sport Pelota die vooral populair is in Baskenland en sterk lijkt op het Friese kaatsen. Volgende week komt het nieuwe album Mordechai van Khruangbin uit.

IDLES

Ook het Britse IDLES komt binnenkort met een nieuw album. Met de single Grounds laten ze horen dat dit album er eentje is om reikhalzend naar uit te kijken. Postmoderne punk met zeer actuele teksten en een intrigerende videoclip.

Neil Young

Naast Bob Dylan is er deze week ook nieuwe muziek van oudgediende Neil Young. Het album Homegrown is opgenomen in de jaren ’70, maar is op de plank blijven liggen om persoonlijke redenen. Onlangs besloot Young het toch uit te brengen en daarvoor zijn we hem dankbaar. Homegrown is een heerlijk album.